Project omschrijving

Bachelor Business and Law Management (MER)

Voltijd – BTEC4-5 HNC/HND + TOP-up – EQF6 – 3/3.5-jarig – Engelstalig – Undergraduate – BA(Hons)

Heb jij interesse in de juridische aspecten binnen het bedrijfsleven? Wil jij een Advocaat ondersteunen die is gespecialiseerd in ondernemingsrecht? Meld je dan aan voor de voltijd Bachelor Business and Law Management bij Kronenburgh International Business School in Den Haag (Nederland). Je wordt opgeleid tot een veelzijdige internationaal werkend paralegal in juridische ondersteuning. Ons kwalificatieprogramma biedt een gedetailleerd begrip van het wettelijke kader waarbinnen bedrijven opereren en bereidt voor op een loopbaan in de advocatuur en vele zakelijke omgevingen. De focus ligt op Nederlands en Internationaal algemeen en ondernemingsrecht. Leer kritisch naar de wet kijken, werk aan echte cases en breng de theorie in praktijk. Een diploma rechten opent deuren, niet alleen naar de advocatuur, maar ook naar vele andere gebieden, zoals politiek, het bedrijfsleven, het ambtenarenapparaat.

Management Economie en Recht (MER)

De opleiding Management Economie en Recht (MER) is de ‘oude’ naam van deze opleiding. De MER biedt een unieke combinatie van units op het gebied van management, economie en recht. Kortom je wordt opgeleid tot een manager die ook juridisch het nodige weet en dus weet hoe het zit.

(Ben je opzoek naar de deeltijd Business and Law Management?)

Carrière gericht onderwijs

De voltijd Bachelor Business and Law Management is gericht op het ontwikkeling van de praktische, interpersoonlijke en denkvaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn binnen het (internationale) bedrijfsleven. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met internationale werkgevers. Deze werkgevers zijn op zoek naar medewerkers met een grondige basis. Zo maak je jouw meerwaarde snel duidelijk.

Na de opleiding ben je ook klaar voor een master opleiding bij een universiteit omdat je ervaring hebt opgedaan met onderzoek en academisch schrijven.

Wat maakt dit programma zo speciaal?
– Internationaal erkend BTEC4-5 HNC/HND + Top-up programma: Fast-track;
– HNC/HND (2 jaar) in voltijd bij Kronenburgh: business programma met specialisatie;
– Top-up in voltijd studeren bij Buitenlandse Universiteit (1 jaar) of in bij Kronenburgh (1,5 jaar);
– Elk jaar bij Kronenburgh een bedrijfsstage (internship) (Theorie in praktijk brengen: CV-building);
– Elke stap HNC > HND > Top-up wordt bekroond met een certificaat, diploma of graad;
– Gemiddelde groepen van 15 studenten met positieve en ambitie;
– Toegang voor studenten uit alle landen van de Europese Unie (EU);
– Goede balanstheorie en praktijk: ochtend: werkcolleges, middag: practicum;
– Docenten die in de praktijk professioneel werkzaam zijn;
– Opdrachten maken onder begeleiding docent tijdens het practicum;
– Engelstalig: de beste voorbereiding op internationaal universitair studeren en/of werken binnen internationale bedrijven.

De Kronenburgh Bachelor Business and Law Management is een voltijd Engelstalige 3/3.5-jarige opleiding. Dit is dus een fast-track-opleiding.

Het programma is gebaseerd op het internationale kwalificatiesysteem voor hoger onderwijs:

(1) BTEC Level 4 Higher National Certificate in Business (HNC)
(2) BTEC Level 5 Higher National Diploma in Business (HND)
(3) TOP-up programma: Bachelor in Business and Management BA(Hons)

(1) BTEC Level 4 Higher National Certificate (HNC) in Business

Het Level 4 Higher National Certificate in Business biedt studenten een brede inleiding op het vakgebied ‘Business’. Studenten doen praktische vakkennis op in de breedte middels colleges, zelfstudie en onderzoek. HNC-afgestudeerden zullen nauwkeurig en gepast kunnen communiceren en werken met een zekere mate van persoonlijke verantwoordelijkheid. Ze hebben een reeks vaardigheden ontwikkeld om te zorgen voor effectief teamwork, probleemoplossend vermogen, het nemen van initiatieven, organisatorisch vermogen. Ze zullen flexibel zijn in hun benadering van zaken, veerkracht tonen onder druk en uitdagende doelstellingen behalen binnen de gegeven kaders. Meer informatie: www.highernationals.com.

In het eerste collegejaar volgen alle studenten hetzelfde collegeprogramma. Voor elke specialisatie van het tweede jaar is er ter kennismaking een relevante unit.

Tijdens een collegedag bespreekt de docent in de ochtend de nieuwe leerstof. ‘s Middags werk je aan de opdracht (assignment) die bij de unit hoort (een business case). Zo pas je elke dag de nieuwe theorie weer toe. Dit doe je onder begeleiding van de docent. Aan het einde van elke collegedag is er de einde-dag-toets. Zo leer je elke dag een stukje ter voorbereiding op het tentamen aan het einde van de unit. De unit wordt verder afgesloten met een assessment: een presentatie bij de opdracht die je hebt gemaakt. Dit is de Think – Act – Grow aanpak van Kronenburgh.

BTEC Level 4 units

 • Business and the Business Environment
 • Marketing Processes and Planning
 • Human Resource Management
 • Leadership and Management
 • Accounting Principles
 • Entrepreneurial Ventures
 • Recording Financial Transactions
 • Managing a Successful Business Project
 • Business Law
 • Professional Identity and Practice
 • Sales Management
 • Work Experience
 • Internship

Tijdens het Internship werk je aan het Business Project en werk je mee aan andere lopende projecten binnen een bedrijf.

(2) BTEC Level 5: Higher National Diploma (HND) in International Business

Level 5 Higher National Diploma gediplomeerden hebben een goed begrip ontwikkeld van de principes in hun vakgebied en de toepassing hiervan in de breedte. Ze hebben geleerd om de geschiktheid van verschillende benaderingen voor het oplossen van problemen te beoordelen. Ze kwaliteiten ontwikkeld die nodig zijn voor het nemen van persoonlijke verantwoordelijkheid en het managen van besluitvorming. Het opleidingsprogramma streeft ernaar dat studenten professionele, zelfreflecterende individuen zijn die in staat zijn om aan de eisen van werkgevers in het bedrijfsleven te voldoen en zich aan te passen aan een constant veranderende wereld. Meer informatie: www.highernationals.com.

De Think – Act – Grow aanpak is ook dit jaar weer van toepassing.

Er zijn dit collegejaar generieke units (voor alle studenten) en specialisatie units. Je specialisatie wordt vermeld op het HND diploma.

Tevens zijn er bij de meeste studierichtingen 2 optionele units. Indien deze units worden verzorgt, kun je je hiervoor inschrijven en worden ze ook vermeld op je HND cijferlijst.

BTEC level 5 Generieke en specialisatie units

 • Research Project
 • Principles of Operations Management
 • Organisational Behaviour
 • Business Strategy
 • Pitching and Negotiation Skills
 • HR Value and Contribution to Organisational Success / Employee Relations
 • Understanding and Leading Change
 • Consumer and Intellectual Property Law
 • Law of Contract and Tort
 • Company Law and Corporate Governance
 • Taxation
 • Internship: Research Project

Tijdens het Internship werk je aan het Research Project binnen een bedrijf. Tevens werk je mee op een afdeling die aansluit bij je specialisatie.

(3) TOP-up programma: Bachelor (Hons)

De volgende stap is het Top-up programma. Dit studiejaar bouwt voort op de opleiding HNC en HND en brengt je naar het bachelorsniveau. Bij de Top-up kun je kiezen voor (I) 1 jaar voltijd studeren bij een universiteit in het buitenland, of (II) 1,5 jaar verder studeren in deeltijd bij Kronenburgh en de University of Essex. Lees meer over de Top-up.

(I) Top-up bij universiteit in het buitenland

Studeren aan een universiteit in het buitenland is een enorm waardevolle ervaring en staat je leven lang goed op je CV.

Met het Level 5 Higher National Diploma HND RQF kun je toegang krijgen tot het Top-up programma bij vele universiteiten in de richting “Business and Management” of een vergelijkbare studierichting. Ga naar: https://www.highernationals.com/degree-finder en vind de universiteiten met een Top-up programma. Deze lijst is overigens niet compleet. Je kunt ook op internet bij de Universiteit van je keuze kijken of ze een Top-up jaar aanbieden. Een goed aansluitend programma is bijvoorbeeld te vinden bij de University of Brighton.

Vanzelfsprekend verschillen de specificaties van het Top-up collegeprogramma en de organisatie van het onderwijs per universiteit. Houd er rekening mee dat o.a. de toelatingseisen van deze universiteiten aan verandering onderhevig zijn. Zo kunnen er elk jaar extra of andere eisen worden gesteld aan het niveau Engels en aan het behaalde niveau bij HNC en HND etc.

(II) Top-up bij Kronenburgh en University of Essex

Het Top-up programma wordt aangeboden door Kronenburgh International Business School in samenwerking met de University of Essex.

Het academische niveau van de opleiding gaat weer omhoog. Studenten zijn in dit jaar mee op zichzelf: nu laten zien meer zelfstandig de leerstof te kunnen bestuderen en opdrachten te maken: toepassen wat je de eerste twee jaar hebt geleerd.

Er zijn nog enkele collegedagen per unit bij Kronenburgh. Ook zijn er pre-recorded colleges beschikbaar in de online omgeving van de University of Essex tezamen met ander collegemateriaal zoals de readers. De online studieomgeving wordt namens de Universiteit van Essex beheerd door Kaplan Open Learning.

Alle studenten volgen weer hetzelfde collegeprogramma. Ook nu werken de studenten weer aan een opdracht per unit. Ook schrijven studenten een artikel bij elke unit. Er zijn geen theorietoetsen meer. Wel wordt een actieve bijdrage verwacht van studenten tijdens de online groepsdiscussies geïnitieerd door Essex. Studenten schrijven bij elke unit ook een persoonlijk leerverslag. De studiebegeleiding wordt verzorgd door Kronenburgh en de University of Essex.

Tijdens dit top-up programma is er ook weer ruimte voor een internship voor het uitvoeren van het Advanced Business Project (an in-depth research). Een internship is overigens niet verplicht. Je kunt ook afstuderen zonder een internship.

Bij de afstudeeropdracht kun je weer de focus leggen op je specialisatie uit het HND jaar, maar je kunt ook een geheel andere richting kiezen. Je onderzoeksopdracht moet vooraf door Essex worden goedgekeurd.

De University of Essex verzorgt de eindbeoordelingen van het werk van de studenten voor alle units en de afstudeeropdracht en zal uiteindelijk ook de Bachelor graad verstrekken. Ook de diploma-uitreiking is bij de University of Essex in de UK.

Top-up level 6 units

 • Global Business Environment
 • Business Strategy
 • Strategic Human Resource Management
 • Business Law
 • International Marketing Strategy
 • Business Finance
 • Advance Business Project (an in-depth research)

Dit programma is alleen toegankelijk voor studenten uit de Europese Unie (EU).

De toelatingseisen zijn:

– Nederlands onderwijssysteem: MBO4, HAVO, of VWO-diploma;

– International education system:

 • A BTEC Level 3 qualification in Business;
 • A GCE Advanced Level profile that demonstrates strong performance in a relevant subject or adequate performance in more than one GCE subject. This profile is likely to be supported by GCSE grades at A* to C (or equivalent and/or 9 to 4 (or equivalent) in subjects such as maths and English;
 • Other related UK Level 3 qualifications;
 • European Qualifications Framework for Lifelong learning (EQF): level 4 EQF;
 • An international equivalent of the above.

Om ervoor te zorgen dat studenten succesvol zijn binnen het Kronenburgh International Business Program waarin studenten zowel in het Engels worden onderwezen als beoordeeld, is het van cruciaal belang dat zij over een passend niveau van Engelse taalvaardigheid beschikken. Studenten voor wie Engels niet de moedertaal is of die de laatste twee jaar niet in het Engels hebben gestudeerd, kunnen het niveau Engels aantonen middels een van de onderstaande diploma’s:

 • MBO4, HAVO, of VWO-diploma
 • Common European Framework of Reference (CEFR) level B1 (met goede cijfers, dus liefst B2)
 • PTE 51
 • IELTS 5.5; Reading and Writing must be at 5.5
 • or equivalent.

Het Kronenburgh Language College in Den Haag biedt opleidingen aan om de student op het juiste niveau Engels te brengen.

Sommige units bijvoorbeeld boekhouding en financiën vereisen wiskundevaardigheden en we raden alle studenten ten zeerste aan:

 • Nederlands onderwijssysteem: Wiskunde en Economie in het vakkenpakket.
 • International Education system: an A* to C grade GCSE Maths and/or 9 to 4 in GCSE Maths, prior to starting the course.

Wanneer niet voldaan wordt aan de toelatingseisen, maar de student denkt de opleiding wel met goed gevolg te kunnen afronden, is een gesprek altijd mogelijk.

Kronenburgh IBS 21+ test

Voldoe je niet aan de toelatingscriteria, maar denk je het niveau van de opleiding toch aan te kunnen? Doe dan de Kronenburgh IBS 21+ test.

Om de onderwijssystemen in de verschillende Europese landen te kunnen vergelijken, werd het European Qualification Framework EQF ontwikkeld. Het Bachelor programma Business and Management is als volgt gewaardeerd (see Nuffic):

 • Higher National Certificate in Business HNC: EQF5;
 • Higher National Diploma in Business HND: EQF5;
 • Top-up Business and Management: EQF 6 (in het Nederlandse systeem HBO of WO).

Bij Kronenburgh wordt elk succesvol jaar beloond met een certificaat, diploma of graad.

HNC and HND

Kronenburgh International Business School verzorgt de onder licentie en toezicht van Pearson. Pearson Education Ltd.: het grootste diploma toekenningsorgaan van het Verenigd Koninkrijk met academische en beroepskwalificaties die wereldwijd worden erkend en gebenchmarkt. Pearson is ‘s werelds meest toonaangevende leerbedrijf. Pearson verstrekt dan ook het internationaal erkende HNC certificate en het HND diploma.

Het programma is opgebouwd uit BTEC units. De Ofqual Regulated Qualifications Framework (RQF) Qualification numbers zijn:

 • Pearson BTEC Level 4 Higher National Certificate in Business: 601/8364/0
 • Pearson BTEC Level 5 Higher National Diploma in Business: 601/8365/2

Top-up

Het derde studiejaar, het Top-up jaar, wordt aangeboden in samenwerking met de University of Essex en Kaplan Open Learning. De University of Essex is een door het bedrijfsleven geprezen Britse openbare universiteit in het graafschap Essex in Groot-Brittannië. De kwaliteit van het onderwijs wordt zeer goed beoordeeld door de studenten. De Universiteit van Essex verstrekt de Bachelor graad.

Toetsing

In de eerste twee jaar eindigen we elke collegedag met een einde-dag-toets over de theorie van die dag. Zo stimuleren we je om elke collegedag echt een stukje theorie in je op te nemen. Ook krijgen jij en de docent dagelijks feedback of de theorie goed is geland of dat herhaling of extra uitleg nodig is. Aan het einde van de unit is er een theorie-examen. Het eindcijfer voor de theorie moet voldoende zijn om verder te kunnen. Dit is dus een conditioneel theorie-examen. In het Top-up programma zijn er geen theorie-toetsen meer.

Per unit krijg je een ‘opdracht’. Je laat zien dat je de theorie kunt toepassen binnen een praktijkcase. Ook ga je op zoek naar extra relevante theorie/literatuur en zorg je voor een bibliografie in je uitwerking. Je laat zien dat je met een kritische blik je eigen conclusies kunt trekken op basis van literatuur en geformuleerde adviezen. In de eerste twee jaar zit er ook een presentatiegedeelte bij de opdracht. In het top-up programma zijn er geen presentaties, maar doe je actief mee binnen het discussieforum. In het Top-up programma schrijf je naast de opdracht ook steeds een artikel. Zo wordt bij HNC, HND en Top-up steeds een portfolio van opdrachten opgebouwd. Het portfolio wordt beoordeeld om te bepalen of je voldoende studiepunten hebt behaald om in aanmerking te komen voor een certificaat/diploma/graad.

Introductie

Het studentenverenigingsjaar begint met de OH OH Intro eind augustus. Maak kennis met andere studenten van HBO en Universitaire onderwijsinstellingen in Den Haag. De OH OH INtro wordt georganiseerd door de gemeente Den Haag samen met vijf verenigingen: de gezelligheidsverenigingen HSV en INTAC, roeivereniging Pelargos, de christelijke vereniging Navigators en schutterskorps HSSK. Een mooie gelegenheid om het studentenleven binnen Den Haag te ontdekken.

De Kronenburgh introductie is op maandag 22 augustus 2022. We informeren je over ons onderwijssysteem en gaan naar het strand voor enkele teambuildingactiviteiten zoals beachvolleybal en golfsurfen.

Start colleges: dinsdag 23 augustus 2022.

Collegetijden: maandag tot vrijdag van 9.00 tot 16.20 uur.

In het eerste jaar is er ook een studiereis gepland vóór de bedrijfsstage.

Collegerooster:

HNC

 • Collegegeld Kronenburgh € 12.995,- (vooraf betalen of in 10 termijnen € 1.332,-)
 • Inschrijving Pearson € 464,49 (vooraf betalen)
 • Literatuur Pearson € 17,55 + € 140,40 (vooraf betalen)
 • Literatuur Studystore € 200,- (vooraf betalen)
 • Lidmaatschap Bibliotheek € 35,00
 • In totaal € 13.817,44

HND

 • Collegegeld Kronenburgh € 12.995,- (vooraf betalen of in 10 termijnen € 1.332,-)
 • Inschrijving Pearson € 24,57 (vooraf betalen)
 • Literatuur Pearson € 17,55 + € 280,80 (vooraf betalen)
 • Literatuur Studystore € 250,- (vooraf betalen)
 • Lidmaatschap Bibliotheek € 35,00
 • In totaal € 13.602,92

Keuze: Top-up NL 1,5 jaar

 • Collegegeld Kronenburgh € 3995,- (1e jaar) (vooraf betalen of in 10 termijnen € 409.5) + € 1.705,- (.5 jaar) (vooraf betalen of in 10 termijnen € 349,53)
 • Collegegeld University of Essex collegegeld € 7.215,39 (vooraf betalen of betalingsregeling via Essex)
 • In totaal € 12.915,39 (1,5 jaar)

Keuze: Top-up UK 1 jaar

 • Collegegeld University of Brighton € 15.879,- (vooraf betalen of betalingsregeling via Brighton) (1 jaar)

Totaal Bachelor NL: HNC € 13.817,44 + HND € 13.602,92 + Top-up € 12.915,39 = € 40.335,75

Totaal Bachelor UK: HNC € 13.817,44 + HND 13.602,92 + Top-up € 15.879,24 = € 43.299,60

Goed om te weten

 • Prijzen Pearson, Essex en Brighton zijn onderhevig aan wisselkoersen.
 • Pearson, Essex en Brighton kunnen prijzen wijzigen.
 • Studiebegeleiding Top-up vanuit Kronenburgh kan wijzigen en vervolgens dan zo ook het collegegeld (wordt ook geïndexeerd).
 • Studystore literatuur is gebaseerd op prijzen voorgaande collegejaar. Nieuwe literatuurlijsten komen pas beschikbaar voor zomervakantie.
 • In plaats van de Top-up van University of Brighton kan ook voor een andere universiteit worden gekozen, die weer andere tarieven hanteert.

Overige Kosten

 • Je brengt je eigen laptop mee. Wij werken met Microsoft Office suite (Word, Excel, PowerPoint (volledige softwareversies, dus geen gratis of beperkte versies).
 • Je hebt een representatief business suit (donderdags Tenue de Ville, bij bedrijfsbezoeken en op aangeven docent).
 • Het is mogelijk dat er extra collegemateriaal / literatuur in rekening wordt gebracht.
 • Bij deelname aan een keuze unit zijn er extra literatuurkosten.
 • Bij studievertraging wordt € 100,- in rekening gebracht om de inschrijving bij Pearson voort te zetten (mogelijk ook bij de Top-up university).
 • Bij niet behalen voldoende studieresultaten zijn er kosten voor volgen colleges, maken tentamens en assessments (afhankelijk van wat nodig is).

Betaalt de overheid mee?
Kronenburgh is een particuliere school. Wij werken conform het internationale hoger onderwijssysteem. Het betreft dus geen croho-opleiding. Dit betekent dat er geen studiebeurs / leenstelsel / OV-kaart voor deze opleiding kan worden aangevraagd bij Duo.

Via de regeling: Stimulering Arbeidsmarktpositie kan via het UWV tot € 1.000,- per jaar worden aangevraagd. Voor de regeling is een jaarlijks totaalbudget beschikbaar van 218 miljoen euro verdeeld over 6 aanvraagtermijnen. Op=op, dus wees er op tijd bij!

Een werkgever kan opleidingskosten van medewerkers fiscaal verrekenen.

Na afronding van het Top-up programma kun je gaan werken of verder studeren: een masteropleiding bij een Nederlandse Universiteit of HBO onderwijsinstelling of een Internationale Universiteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een van de volgende masteropleidingen:

 • Master of Business Management MBM
 • Master of Business Administration MBA

Of een master die aansluit bij je specialisatie:

 • International Business and Entrepreneurship
 • Human Resource Management
 • Entrepreneurschip and Innovation
 • Organisational Change Management
 • Logistics and Supply Chain Management
 • Finance and Management
 • Marketing
 • etc.

Je moet je ervan bewust zijn dat universitaire toelatingseisen altijd aan verandering onderhevig zijn. Bij een Universitaire master worden weer andere eisen gesteld dan bij een HBO master.

Na het 1,5 jaar NL Top-up programma kun je wellicht blijven werken bij het stagebedrijf (internship). Of je gaat een half jaar reizen om daarna weer de Master op te pakken.

Meer informatie?

Je kunt:

• bellen: +31 70 3998806
• mailen: info@ibs-kronenburgh.nl
• langskomen: Dinsdagavond > Inloopavond
• meet online: mail e-adres en tijdstip en ontvang een ‘zoom’ uitnodiging

Vraag studiegids in print
Download digitale studiegids
Meld je aan

‘Het gestructureerde onderwijs van Kronenburgh “Think – Act – Grow”, past perfect bij mij. Zo kom ik tot mooie resultaten.’

Student