Project omschrijving

Voltijd HBO Associate Pathway Business Accounting and Finance

Pearson BTEC level 5 Higher National Diploma HND in Business, 2-jaar, Engelstalig

De eerste twee jaar van de HBO Bachelor Business Management is het internationaal erkende Higher National Diploma HND in Business. Binnen dit Associate programma kun je specialiseren in Pathway Business Accounting and Finance. Na de succesvolle afronding van dit tweede jaar krijg je het Higher National Diploma HND. Vervolgens kun je gaan werken of verder studeren en het bachelorsdiploma behalen.

Zie jij voor jezelf een toekomstige carrière binnen het (internationale) bedrijfsleven? Wil jij opgeleid worden tot business manager en de financiële positie van het bedrijf goed in de vingers krijgen? Dan is deze bachelor opleiding ‘Business and Management’ met ‘Accounting and Finance Management’ als specialisatie precies wat je zoekt.

Binnen het managementteam van een bedrijf heeft ieder lid vaak een specialisatie zoals Operations, Marketing, HRM of Rechten. Wanneer jij kiest voor de specialisatie ‘Accounting and Finance Management’ ben je dus het aangewezen MT-lid om sparring-partner te zijn van de gespecialiseerd opgeleide medewerkers van de afdeling Financiën, de interne en/of externe accountant en investeerders.

Wanneer je de financiële wereld begrijpt kun je alle kanten op binnen het bedrijfsleven. Binnen elk bedrijf is een goed begrip van budgettering en financiële administratie vereist. Brede financiële kennis is natuurlijk ook handig als toekomstig ondernemer, maar ook super interessant als algemene kennis.

Managers met een Accounting and Finance specialisatie zijn waardevol voor bedrijven. Hier past dan ook een goed salaris.

Is het voor jou een uitdaging om het bedrijf waar je werkt naar een toppositie te brengen door het optimaal inzetten van de financiële middelen? Start dan de HBO-opleiding Associate HND Business Accounting and Finance bij Kronenburgh International Business School.

(Ben je opzoek naar de deeltijd HND Business Accounting and Finance Management?)

Carrière gericht onderwijs

De voltijd HBO Associate HND Business met Accounting and Finance als specialisatie is gericht op het ontwikkeling van de praktische, interpersoonlijke en denkvaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn binnen het (internationale) bedrijfsleven. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met internationale werkgevers. Deze werkgevers zijn op zoek naar medewerkers met een grondige basis. Zo maak je jouw meerwaarde snel duidelijk.

Na de afronding van de Associate HND opleiding ben je ook klaar voor werk of de Top-up vervolgopleiding bachelor Business Management (1 of 1,5 jaar).

Wat maakt dit programma zo speciaal?

– Internationaal erkend BTEC5 Higher National Diploma HND in Business;
– Specialisatie programma (Pathway) Business Accounting and Finance;
– HND is dé vooropleiding voor het Top-up bachelor programma bij een buitenlandse Universiteit (1 jaar) of bij Kronenburgh (1,5 jaar);
– Tweejarig, Engelstalig programma inclusief bedrijfsstage (internship) (CV-building);
– Toegang voor studenten uit alle landen van de Europese Unie (EU);
– Kleinschalig particulier onderwijs (gemiddelde 15 studenten);
– Studenten met ambitie en docenten uit de praktijk (professionals);
– 4-daagse collegeweek en optioneel extra vakken;
– Goede balanstheorie en praktijk: ochtend: werkcolleges, middag: practicum;
– Opdrachten maken tijdens het practicum onder begeleiding van de docent;
– Engelstalig: de beste voorbereiding op studeren in het buitenland en werken binnen internationale bedrijven;

Kronenburgh International Business School: “We educate talent for future board positions”

Het HBO Associate HND Business programma met de specialisatie (Pathway) Business Accounting and Finance Management is een voltijd Engelstalige 2-jarige opleiding. Het eerste jaar is het HNC programma. HNC en HND samen zijn weer de eerste twee jaar van het bachelor programma International Business Management.

Het programma is gebaseerd op het internationale kwalificatiesysteem voor hoger onderwijs:

(1) BTEC Level 4 Higher National Certificate in Business (HNC)
(2) BTEC Level 5 Higher National Diploma in Business (HND)
(3) TOP-up programma: Bachelor in Business and Management BA(Hons)

(1) BTEC Level 4 Higher National Certificate (HNC) in Business

Het Level 4 Higher National Certificate in Business biedt studenten een brede inleiding op het vakgebied ‘Business’. Studenten doen praktische vakkennis op in de breedte middels colleges, zelfstudie en onderzoek. HNC-afgestudeerden zullen nauwkeurig en gepast kunnen communiceren en werken met een zekere mate van persoonlijke verantwoordelijkheid. Ze hebben een reeks vaardigheden ontwikkeld om te zorgen voor effectief teamwork, probleemoplossend vermogen, het nemen van initiatieven, organisatorisch vermogen. Ze zullen flexibel zijn in hun benadering van zaken, veerkracht tonen onder druk en uitdagende doelstellingen behalen binnen de gegeven kaders. Meer informatie: www.highernationals.com.

In het eerste collegejaar volgen alle studenten hetzelfde collegeprogramma. Voor elke specialisatie van het tweede jaar is er ter kennismaking een relevante unit.

Tijdens een collegedag bespreekt de docent in de ochtend de nieuwe leerstof. ’s Middags werk je aan de opdracht (assignment) die bij de unit hoort (een business case). Zo pas je elke dag de nieuwe theorie weer toe. Dit doe je onder begeleiding van de docent. Aan het einde van elke collegedag is er de einde-dag-toets. Zo leer je elke dag een stukje ter voorbereiding op het tentamen aan het einde van de unit. De unit wordt verder afgesloten met een assessment: een presentatie bij de opdracht die je hebt gemaakt. Dit is de Think – Act – Grow aanpak van Kronenburgh.

BTEC Level 4 units

 • Business and the Business Environment
 • Marketing Processes and Planning
 • Human Resource Management
 • Leadership and Management
 • Accounting Principles
 • Entrepreneurial Ventures
 • Recording Financial Transactions
 • Managing a Successful Business Project
 • Business Law
 • Professional Identity and Practice
 • Operations Management
 • Work Experience

Internship

Tijdens het Internship werk je aan het Business Project en werk je mee aan andere lopende projecten binnen een bedrijf.

(2) BTEC Level 5: Higher National Diploma (HND) in International Business

Level 5 Higher National Diploma gediplomeerden hebben een goed begrip ontwikkeld van de principes in hun vakgebied en de toepassing hiervan in de breedte. Ze hebben geleerd om de geschiktheid van verschillende benaderingen voor het oplossen van problemen te beoordelen. Ze kwaliteiten ontwikkeld die nodig zijn voor het nemen van persoonlijke verantwoordelijkheid en het managen van besluitvorming. Het opleidingsprogramma streeft ernaar dat studenten professionele, zelfreflecterende individuen zijn die in staat zijn om aan de eisen van werkgevers in het bedrijfsleven te voldoen en zich aan te passen aan een constant veranderende wereld. Meer informatie: www.highernationals.com.

De Think – Act – Grow aanpak is ook dit jaar weer van toepassing.

Er zijn dit collegejaar generieke units (voor alle studenten) en specialisatie units. Je specialisatie wordt vermeld op het HND diploma.

Tevens zijn er bij de meeste studierichtingen 2 optionele units. Indien deze units worden verzorgt, kun je je hiervoor inschrijven en worden ze ook vermeld op je HND cijferlijst.

BTEC level 5: generieke, specialisatie en optionele units + internship

Generieke units:

 • Research Project
 • Principles of Operations Management
 • Organisational Behaviour
 • Business Strategy
 • Pitching and Negotiation Skills
 • HR Value and Contribution to Organisational Success / Employee Relations

Specialisatie units:

 • Management Accounting
 • Financial Management
 • Company Law and Corporate Governance
 • Financial Reporting
 • Taxation

Optionele units

In het collegerooster staan optionele units aangegeven. Deze units worden alleen verzorgt wanneer er ook studenten zijn in deze studierichting. Studenten uit andere studierichtingen kunnen zich vervolgens inschrijven.

Internship

Tijdens het Internship (stage) werk je aan het Research Project binnen een bedrijf. Tevens werk je mee op een afdeling die aansluit bij je specialisatie.

Dit programma is alleen toegankelijk voor studenten:

 • uit (1) Nederland en (2) de Europese Unie (EU / EEA en Zwitserland) (studenten van buiten Europa krijgen geen toegang)
 • in de leeftijd van 17 tot 25 jaar bij aanvang van de opleiding.

Controleer of je voldoet aan de criteria: vul de checklist in.

Eisen vooropleiding

– Nederlands onderwijs: MBO4-diploma, HAVO-diploma of overgangsbewijs VWO4>5 / overgangsbewijs VWO 5>6 / VWO-diploma;

– International onderwijs:

 • A BTEC Level 3 qualification in Business;
 • A GCE Advanced Level profile that demonstrates strong performance in a relevant subject or adequate performance in more than one GCE subject. This profile is likely to be supported by GCSE grades at A* to C (or equivalent and/or 9 to 4 (or equivalent) in subjects such as maths and English;
 • Other related UK Level 3 qualifications;
 • European Qualifications Framework for Lifelong learning (EQF): level 4 EQF;
 • An international equivalent of the above.

– Advies / gewenst:

 • Nederlands onderwijs: Wiskunde en Economie in het vakkenpakket.
 • International Education: an A* to C grade GCSE Maths and/or 9 to 4 in GCSE Maths, prior to starting the course.

Wanneer niet voldaan wordt aan de toelatingseisen, maar verwacht wordt de opleiding toch met goed gevolg te kunnen afronden, is er de optie tot het maken van de Kronenburgh IBS 18+ -test.

Eisen beheersing Engelse taal

 • Common European Framework of Reference (CEFR) level B1 (met goede cijfers, dus liefst B2)
 • PTE 51
 • IELTS 5.5; Lezen en schrijven op 5.5
 • of vergelijkbaar
 • of 2 jaar Engelstalig onderwijs gevolgd.

Bij een onvoldoende beheersing kan een taalopleiding worden gevolgd bij het Kronenburgh Language College in Den Haag.

Om de onderwijssystemen in de verschillende Europese landen te kunnen vergelijken, werd het European Qualification Framework EQF ontwikkeld. Het HND Business programma is als volgt gewaardeerd (see Nuffic):

 • Higher National Certificate in Business HNC: EQF5;
 • Higher National Diploma in Business HND: EQF5.

HND wordt in Nederland minimaal gelijk gesteld aan het Associate programma.

Toetsing

Tijdens de voltijds opleiding eindigen we elke collegedag met een einde-dag-toets over de theorie van die dag. Zo stimuleren we je om elke collegedag echt een stukje theorie in je op te nemen. Ook krijgen jij en de docent dagelijks feedback of de theorie goed is geland of dat herhaling of extra uitleg nodig is. Aan het einde van de unit is er een theorie-toets. Het eindcijfer voor de dagtoets en theorietoets moet voldoende zijn om toegang te krijgen tot het assessment.

Per unit krijg je een ‘opdracht’. Je laat zien dat je de theorie kunt toepassen binnen een praktijkcase. Ook ga je op zoek naar extra relevante theorie/literatuur en zorg je voor een bibliografie in je uitwerking. Je laat zien dat je met een kritische blik je eigen conclusies kunt trekken op basis van literatuur en geformuleerde adviezen. In de eerste twee jaar zit er ook een presentatiegedeelte bij de opdracht. De opdracht en presentatie worden beoordeeld (assessment).

Zo wordt bij de afronding van elke unit een portfolio van opdrachten opgebouwd. Het portfolio wordt weer beoordeeld om te bepalen of je voldoende studiepunten hebt behaald om in aanmerking te komen voor het HND-diploma.

Introductie

Het studentenverenigingsjaar begint met de OH OH Intro eind augustus. Maak kennis met andere studenten van HBO en Universitaire onderwijsinstellingen in Den Haag. De OH OH INtro wordt georganiseerd door de gemeente Den Haag samen met vijf verenigingen: de gezelligheidsverenigingen HSV en INTAC, roeivereniging Pelargos, de christelijke vereniging Navigators en schutterskorps HSSK. Een mooie gelegenheid om het studentenleven binnen Den Haag te ontdekken.

De Kronenburgh introductie is op maandag 21 augustus 2023. We informeren je over ons onderwijssysteem en gaan naar het strand voor enkele teambuildingactiviteiten zoals beachvolleybal en golfsurfen.

Start colleges:

Je kunt het hele jaar door starten bij Kronenburgh. Goede momenten zijn wanneer een nieuwe module start, maar vaak kun je ook bij reeds lopende modules nog aanhaken. Kom langs tijdens de inloopavond en we bespreken de mogelijkheden.

Het nieuwe collegejaar 2023-2024 start op dinsdag 22 augustus 2023.

Collegejaar: Tijdens een collegejaar volg je college van eind augustus tot en met maart. Daarna is er een bedrijfsstage tot aan de zomervakantie.

Collegetijden: Maandag tot donderdag van 9.00 tot 16.20 uur (op vrijdag collegevrij).

Studiereis: In het eerste jaar is er ook een studiereis gepland voorafgaand aan de bedrijfsstage.

Collegerooster:

Propedeuse / HNC

 • Collegegeld Kronenburgh € 14.595,- (of in 7 termijnen +3%)
 • Inschrijving Pearson € 464,49
 • Literatuur Pearson € 17,55 + € 140,40
 • Literatuur Studystore € 200,-
 • Lidmaatschap Bibliotheek € 35,00
 • In totaal € 14.317,44

Associate / HND

 • Collegegeld Kronenburgh € 13.495,- (of in 7 termijnen +3%)
 • Inschrijving Pearson € 24,57
 • Literatuur Pearson € 17,55 + € 280,80
 • Literatuur Studystore € 250,-
 • Lidmaatschap Bibliotheek € 35,00
 • In totaal € 14.102,92

Totaal HND: HNC € 14.317,44 + HND € 14.102,92 = € 28.420,36

Goed om te weten

 • Prijzen Pearson zijn onderhevig aan wisselkoersen.
 • Pearson kan prijzen wijzigen.
 • Studystore literatuur is gebaseerd op prijzen voorgaande collegejaar. Nieuwe literatuurlijsten komen pas beschikbaar voor zomervakantie.

Overige Kosten

 • Je brengt je eigen laptop mee. Wij werken met Microsoft Office suite (Word, Excel, PowerPoint (volledige softwareversies, dus geen gratis of beperkte versies).
 • Je hebt een representatief business suit (donderdags Tenue de Ville, bij bedrijfsbezoeken en op aangeven docent).
 • Het is mogelijk dat er extra collegemateriaal / literatuur in rekening wordt gebracht.
 • Bij deelname aan een keuze unit zijn er extra literatuurkosten.
 • Bij studievertraging wordt € 100,- in rekening gebracht om de inschrijving bij Pearson voort te zetten.
 • Bij niet behalen voldoende studieresultaten zijn er kosten voor volgen colleges, maken tentamens en assessments (afhankelijk van wat nodig is).

Studiefinanciering

1. Je wordt ingeschreven bij Pearson (en Kronenburgh). Pearson is een internationale opleider gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Dit betekent dat je studiefinanciering kunt aanvragen als een student die in het buitenland studeert (ook al volg je de colleges bij Kronenburgh in Nederland).

Kijk op Duo ‘studeren in het buitenland‘ en lees over de voorwaarden en ontdek of je in aanmerking komt voor studiefinanciering. Vraag de studiefinanciering tijdig aan. Doe de aanvraag via duo.nl. Wanneer dit niet lukt, kun je dit formulier gebruiken. Duo beoordeelt elke aanvraag afzonderlijk.

Bij BTEC4-5 / HNC-HND is er net als bij HBO-Universiteit alleen studiefinanciering mogelijk voor studenten vanaf 18 jaar tot 30 jaar (tot 18 jaar ontvangen ouders kinderbijslag). De OV-kaart is er wel voor jongere studenten. Er is alleen studiefinanciering voor opleidingen in voltijd of duaal (leren en werken). Voor deeltijd (bbl) (dus niet in combinatie met werk) is er geen studiefinanciering.

2. Indien je niet voor studiefinanciering in aanmerking komt, is er de regeling Stimulering Arbeidsmarktpositie. Via het UWV kun je tot 1000,- per jaar aanvragen. Voor de regeling is een jaarlijks totaalbudget beschikbaar van 218 miljoen euro verdeeld over 6 aanvraagtermijnen. Op=op, dus wees er op tijd bij!

3. Een werkgever kan de opleiding voor medewerkers bekostigen en fiscaal verrekenen.

Na afronding van het Associate HND-programma kun je gaan werken of verder studeren en je bachelors degree halen in 1 of 1,5 jaar.

Ga je studeren bij een buitenlandse universiteit dan kun je in 1 jaar je degree halen. Dit kan bij de Universiteit van Essex, maar ook bij een andere universiteit die een Top-up aanbied in de richting Business (and Management). Ga naar de degree finder en vind universiteiten met een Top-up programma. Deze lijst is overigens niet compleet. Kijk ook bij de universiteit van je keuze of de een Top-up programma aanbieden in Business (and Management). Let op: universitaire toelatingseisen zijn aan verandering onderhevig. Een jaar studeren in het buitenland staat goed op je CV.

Ga je verder studeren bij Kronenburgh in samenwerking met de Universiteit van Essex, dan kun je in 1,5 jaar je bachelors degree halen. Dit is dan een parttime studieperiode waarbij je werken en leren combineert. Dit vraagt van studenten een goede zelfdiscipline. Lees meer over de Bachelor ‘Business and Management‘.

Meer informatie?

Je kunt:

• bellen: +31 70 3998806
• mailen: info@ibs-kronenburgh.nl
• langskomen: Dinsdagavond > Inloopavond
• meet online: mail e-adres en tijdstip en ontvang een ‘zoom’ uitnodiging

Vraag studiegids in print
Download digitale studiegids
Meld je aan

‘Het gestructureerde onderwijs van Kronenburgh “Think – Act – Grow”, past perfect bij mij. Zo kom ik tot mooie resultaten.’

Student