Associate International Business bij

Kronenburgh International Business School

Een Associate wordt vaak beschreven als de eerste twee jaar van een HBO-opleiding. Je kunt zeggen een tussenstap richting het volwaardige HBO-diploma. De Associate is een mooi vervolg voor MBO4 studenten die een hoger niveau aankunnen maar voor wie een vervolgopleiding van vier jaar geen aantrekkelijk perpectief is.

Het eerste jaar van de opleiding International Business van Kronenburgh kan worden afgesloten met het Higher National Certificate HNC. Dit is een internationaal erkende kwalificatie. Nuffic stelt dit opleidingsniveau gelijkwaardig met de Nederlandse Associate.

Associatie versus Higher National Certificate HNC in Business

De Nederlandse Associate is in het buitenland niet bekend. Het Higher National Certificate HNC is een internationaal erkend certificaat dat toegang geeft tot het vervolgprogramma Higher National Diploma HND.

De Nederlandse Associate is een tweejarig HBO-programma. Het Higher National Certificate HNC is een eenjarig programma. Het HNC is een intensief programma. Nuffic stelt daarom de Associate en het HNC als gelijkwaardige onderwijsprogramma’s: lees meer.

Na het volgen van een Associate moeten studenten die alsnog het HBO willen afronden vaak aanvullende werkzaamheden, onderwijsprogramma’s doen. HNC geeft direct toegang tot het HND programma. Sterker nog, HNC is eigenlijk het eerste collegejaar van het tweejarige HND programma.

HND geeft weer toegang tot het Top-up programma. Zo kan een ‘bachelor degree’ in 3 jaar worden behaald bij Kronenburgh in samenwerking met de University of Essex, in plaats van een vierjarig Nederlands HBO-diploma.

Kortom, het HNC is eigenlijk een nog aantrekkelijker alternatief om op een hoger niveau dan MBO4 het werkzame leven in te stappen of om juist nog verder te studeren HND en Top-up Bachelor.

Legal Residency in The Hague at Kronenburgh International Business School