Project omschrijving

Associate: International Business and Management

Voltijd – BTEC4 – Higher National Certificate HNC – EQF5 – Engelstalig – eenjarig programma

Zie jij voor jezelf een toekomstige carrière binnen het (internationale) bedrijfsleven? Wil jij opgeleid worden om zo gericht mee te kunnen werken en de internationale activiteiten van het bedrijf verder tot bloei te brengen? Dan is deze associate opleiding ‘Business and Management’ precies wat je zoekt.

Binnen een bedrijf is behoefte aan gespecialiseerde medewerkers zoals in de richting Operations, Marketing, HRM of Rechten. Wanneer jij kiest voor ‘International Business’ ga je meewerken op de afdeling Business Development, Import/Export of Transport en Logistiek.

Steeds meer bedrijven concurreren op een wereldwijde markt. Om binnen het internationale bedrijfsleven succesvol te zijn, moet je de verschillende culturen en markten begrijpen en het bedrijf aanpassen aan specifieke behoeften.

Bedrijfskunde

In Nederland is ‘Bedrijfskunde’ de gangbare naam voor deze opleidingsrichting. Met de globalisering is er bijna geen bedrijf meer dat niet ook internationaal werkt. Daarom kiezen we voor ‘International Business and Management’ als naam voor de opleiding. De associate is het eerste jaar in de opleiding Bedrijfskunde.

Met international business als werkterrein bouw je veel kennis op van de wereldmarkt kun je voor het bedrijf waar je werkt veel betekenen. Hier past dan ook een goed salaris bij.

Gespecialiseerde internationale kennis is natuurlijk ook handig als toekomstig zelfstandig ondernemer, maar ook super interessant als algemene kennis.

Heb je de ambitie om een bijdrage te leveren aan de internationale activiteiten van het bedrijf waar je werkt en om zo een een boost te geven aan de omzet en winstgevendheid? Start dan de opleiding bij Kronenburgh International Business School en behaal je Higher National Certificate HNC. Dit staat internationaal gezien gelijk aan het Nederlandse tweejarige Associate programma.

Het internationaal erkende Associate programma kan bij Kronenburgh in 1 jaar worden afgerond. Dit is dus een fast-track opleiding. Je kunt na dit jaar gaan werken of verder studeren in het tweede collegejaar van het bachelor programma International Business and Management en optioneel kiezen voor een specialisatie.

Na het behalen van je bachelor kun je gaan werken of verder studeren voor je master diploma.

(Ben je opzoek naar de deeltijd Bachelor International Business and Management?)
(Ben je opzoek naar de online Bachelor International Business and Management?)

Algemene informatie

Carrière gericht onderwijs

De Associate Business and International Management is gericht op het ontwikkeling van de praktische, interpersoonlijke en denkvaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn binnen het (internationale) bedrijfsleven. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met internationale werkgevers. Deze werkgevers zijn op zoek naar breed inzetbare medewerkers met een grondige business basis kennis. Zo maak je jouw meerwaarde snel duidelijk.

Je kunt na dit jaar besluiten om te gaan werken of weer verder te studeren. Je kunt dan instromen binnen het tweede jaar van het bachelor programma.

Wat maakt dit programma zo speciaal?
– Fast-track Associate programma: eenjarig;
– Internationaal erkend BTEC4 HNC programma;
– Het collegejaar wordt bekroond met een internationaal erkend certificaat (Higher National Certificate);
– Gemiddelde groepen van 15 studenten;
– Positieve en ambitieuze collega-studenten;
– Goede balanstheorie en praktijk: ochtend: werkcolleges, middag: practicum;
– Opdrachtbegeleiding tijdens het practicum;
– Docenten die ook in de praktijk professioneel werken;
– Engels gesproken: de beste voorbereiding op internationaal universitair studeren en/of een functie bij internationaal werkende bedrijven;
– Toegang voor studenten uit alle landen van de Europese Unie (EU).

Studieprogramma

De Associate Business and International Management van Kronenburgh International Business School is een voltijds programma van een jaar. Het programma is gebaseerd op het internationaal erkende en gewaardeerde kwalificatiesysteem voor hoger onderwijs van Pearson:

 • Associate collegejaar: BTEC Level 4 Higher National Certificate in Business HNC

Daarna kun je optioneel doorstromen naar het vervolg van het bachelor programma:

 • tweede jaar: BTEC Level 5 Higher National Diploma in Business HND
 • derde jaar: Universitair TOP-up programma: Bachelor diploma (Hons)

Dus elk jaar kan worden afgerond met een certificaat, een diploma of een graad.

In het Nederlandse onderwijssysteem is HNC vergelijkbaar met HBO1 + 2: Associate. HND is vergelijkbaar met HBO3. Top-up is vergelijkbaar met HBO4. Bekijk hoe Nuffic het Nederlandse en Engelse onderwijssysteem met elkaar vergelijkt.

Associate collegejaar:

BTEC Level 4 Higher National Certificate (HNC) in Business

Het Level 4 Higher National Certificate in Business biedt studenten een brede inleiding op het vakgebied ‘Business’. Studenten doen praktische vakkennis op in de breedte middels colleges, zelfstudie en onderzoek. HNC afgestudeerden zullen nauwkeurig en gepast kunnen communiceren en werken met een zekere mate van persoonlijke verantwoordelijkheid. Ze hebben een reeks vaardigheden ontwikkeld om te zorgen voor effectief teamwork, probleemoplossend vermogen, het nemen van initiatieven, organisatorisch vermogen. Ze zullen flexibel zijn in hun benadering van zaken, veerkracht tonen onder druk en uitdagende doelstellingen behalen binnen de gegeven kaders. Meer informatie: www.highernationals.com.

De BTEC4 units zijn:

 • Business and the Business Environment
 • Marketing Processes and Planning
 • Human Resource Management
 • Leadership and Management
 • Accounting Principles
 • Entrepreneurial Ventures
 • Recording Financial Transactions
 • Managing a Successful Business Project
 • Business Law
 • Professional Identity and Practice
 • Sales Management
 • Work Experience
 • Internship

Meer informatie over Pearson, BTEC level 4 HNC.

Dit programma is toegankelijk voor studenten uit alle landen van de Europese Unie (EU).

De toelatingseisen zijn:

– Nederlands onderwijssysteem: MBO4, HAVO, VWO diploma;

– Internationale onderwijssystemen:

 • A BTEC Level 3 qualification in Business;
 • A GCE Advanced Level profile that demonstrates strong performance in a relevant subject or adequate performance in more than one GCE subject. This profile is likely to be supported by GCSE grades at A* to C (or equivalent and/or 9 to 4 (or equivalent) in subjects such as maths and English;
 • Other related UK Level 3 qualifications;
 • European Qualifications Framework for Lifelong learning (EQF): level 4 EQF;
 • An international equivalent of the above.

Om ervoor te zorgen dat studenten succesvol zijn in het Engelstalige International Business Programma, is het van cruciaal belang dat zij over een passend niveau van Engelse taalvaardigheid beschikken. Niet native-speakers moeten hun Engels niveau aantonen:

 • Common European Framework of Reference (CEFR) level B1 (met goede cijfers, dus liefst B2)
 • PTE 51
 • IELTS 5.5; Reading and Writing must be at 5.5
 • or equivalent.

Wanneer de student zich niet op het juiste niveau Engels zit, adviseren wij eerst een IELTS opleiding te volgen bij het Kronenburgh Language College in Den Haag, zie www.lc-kronenburgh.nl. Dit kan ook tijdens het eerste collegejaar.

Sommige opleidingsmodules, bijv. boekhouding en financiën, vereisen wiskundevaardigheden en we raden alle studenten ten zeerste aan:

 • Nederlands onderwijssysteem: Wiskunde en Economie in het vakkenpakket. Verder het landelijke of instellingexamen Reken met positief resultaat hebben afgesloten op 3F.
 • International Education system: an A* to C grade GCSE Maths and/or 9 to 4 in GCSE Maths, prior to starting the course.

Kronenburgh IBS 21+ test

Voldoe je niet aan de toelatingscriteria, maar denk je het niveau van de opleiding toch aan te kunnen? Doe dan de Kronenburgh IBS 21+ test.

Examinering

Bij Kronenburgh International Business School richten wij ons op het BTEC International Business Management programma. De Ofqual Regulated Qualifications Framework (RQF) Qualification numbers zijn:

 • Pearson BTEC Level 4 Higher National Certificate in Business: 601/8364/0

Het diploma wordt vertrekt door Pearson Education Ltd.: het grootste diploma toekenningsorgaan van het Verenigd Koninkrijk met academische en beroepskwalificaties die wereldwijd worden erkend en gebenchmarkt. Pearson is ’s werelds meest toonaangevende leerbedrijf.

Bij BTEC wordt gewerkt met een portfolio opbouw. Bij elke unit maak je een opdracht en moet je voldoen aan de aanvullende eisen vanuit het onderwijs. Alle positief afgeronde opdrachten bij elkaar geven het totale portfolio dat zal worden beoordeeld om te bepalen of je voldoende credits hebt behaald om in aanmerking te komen voor een certificaat.

Planning

Het studentenverenigingsjaar begint met de HOP-week en de OH OH Intro eind augustus. Maak kennis met andere studenten van HBO en Universitaire onderwijsinstellingen in Den Haag.

De Kronenburgh introductie is op maandag 30 augustus 2021. We informeren je over ons onderwijssysteem en gaan naar het strand voor enkele teambuildingactiviteiten zoals beachvolleybal en golfsurfen.

Start colleges: dinsdag 31 augustus 2021.

Collegetijden: maandag tot vrijdag van 9.00 tot 16.20 uur.

Collegedag: ’s ochtends neemt je deel aan de werkcolleges / ’s middags neemt je deel aan het practicum. Tijdens het practicum werk je aan de opdrachten onder begeleiding van de docent.

Het collegejaar omvat een collegeperiode gevolgd door een bedrijfsstage weken.

In het eerste jaar is er ook een studiereis gepland vóór de bedrijfsstage.

Bekijk het Associat voltijd programma BTEC4 HNC.

HNC – Associate

 • Collegegeld Kronenburgh € 12.995,- (vooraf betalen of in 10 termijnen € 1.332,-)
 • Inschrijving Pearson € 464,49 (vooraf betalen)
 • Literatuur Pearson € 17,55 + € 140,40 (vooraf betalen)
 • Literatuur Studystore € 200,- (vooraf betalen)
 • Lidmaatschap Bibliotheek € 35,00
 • In totaal € 13.817,44

Goed om te weten

 • Prijzen Pearson zijn onderhevig aan wisselkoersen.
 • Pearson kan prijzen wijzigen.
 • Studystore literatuur is gebaseerd op prijzen voorgaande collegejaar. Nieuwe literatuurlijsten komen pas beschikbaar voor zomervakantie.

Overige Kosten

 • Je brengt je eigen laptop mee. Wij werken met Microsoft Office suite (Word, Excel, PowerPoint (volledige softwareversies, dus geen gratis of beperkte versies).
 • Je hebt een representatief business suit (donderdags Tenue de Ville, bij bedrijfsbezoeken en op aangeven docent).
 • Het is mogelijk dat er extra collegemateriaal / literatuur in rekening wordt gebracht.
 • Bij studievertraging wordt € 100,- in rekening gebracht om de inschrijving bij Pearson voort te zetten (mogelijk ook bij de Top-up university).
 • Bij niet behalen voldoende studieresultaten zijn er kosten voor volgen colleges, maken tentamens en assessments (afhankelijk van wat nodig is).

Betaalt de overheid mee?
Kronenburgh is een particuliere school. Wij werken conform het internationale hoger onderwijssysteem. Het betreft dus geen croho-opleiding. Dit betekent dat er geen studiebeurs / leenstelsel / OV-kaart voor deze opleiding kan worden aangevraagd bij Duo.

Via de regeling: Stimulering Arbeidsmarktpositie kan via het UWV tot € 1.000,- per jaar worden aangevraagd. Voor de regeling is een jaarlijks totaalbudget beschikbaar van 218 miljoen euro verdeeld over 6 aanvraagtermijnen. Op=op, dus wees er op tijd bij!

Een werkgever kan opleidingskosten van medewerkers fiscaal verrekenen.

Vervolgonderwijs

Na afronding van het Associate collegejaar, kun je verder studeren binnen het driejarige Bachelorprogramma. Je stroomt dan in binnen het tweede collegejaar.

Na afronding van de Bachelor kun je weer verder studeren: een masteropleiding bij een Nederlandse Universiteit of HBO onderwijsinstelling of een Internationale Universiteit.

Meer informatie?

Je kunt:

• bellen: +31 70 3998806
• mailen: info@ibs-kronenburgh.nl
• langskomen: Dinsdagavond > Inloopavond
• meet online: mail e-adres en tijdstip en ontvang een ‘zoom’ uitnodiging

Vraag studiegids in print
Download digitale studiegids
Meld je aan

‘Het gestructureerde onderwijs van Kronenburgh “Think – Act – Grow”, past perfect bij mij. Zo kom ik tot mooie resultaten.’

Student