Project omschrijving

Eenjarig Voltijd Associate: International Business and Management

Steeds meer bedrijven concurreren op een wereldwijde markt. Om binnen het internationale bedrijfsleven succesvol te zijn, moet je de verschillende culturen en markten begrijpen en het bedrijf aanpassen aan specifieke behoeften. Als student International Business ontwikkel je de essentiële zakelijke vaardigheden om elk bedrijf waar dan ook het verschil te maken. Heb je de ambitie om in de volle breedte binnen het bedrijf werk op te pakken en mee te helpen veranderingen door te voeren en wil je internationale ervaring opdoen? Schrijf je dan in voor de eenjarige voltijd associate International Business and Management bij Kronenburgh International Business School Den Haag. Je wordt opgeleid tot een breed inzetbare medewerker binnen het internationale bedrijfsleven. Je zult je begrip van organisaties verbeteren en bouwen aan je eigen professionaliteit ontwikkeling.

De opleiding is Engelstalig. Voor dit programma kunnen studenten inschrijven uit alle landen van de Europese Unie (EU).

Het internationaal erkende Associate programma kan in 1 jaar worden afgerond. Dit is dus een fast-track opleiding.

Je maakt tijdens dit associate collegejaar kennis met de belangrijkste managementgebieden: strategy, marketing, international business, e-commerce, operations, human resources en finance of legal/law.

Je kunt na dit jaar verder studeren in het tweede collegejaar van het bachelor programma International Business and Management.

Tijdens de opleiding voer je diverse opdrachten uit en ook tijdens je stage bij een (internationaal) bedrijf.

Na het behalen van je bachelor kun je gaan werken of verder studeren voor je master diploma.

Algemene informatie

Carrière gericht onderwijs

De associate opleiding is gericht op het ontwikkeling van de praktische, interpersoonlijke en denkvaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn binnen het (internationale) bedrijfsleven. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met internationale werkgevers. Deze werkgevers zijn op zoek naar breed inzetbare medewerkers met een grondige business basis kennis. Zo maak je jouw meerwaarde snel duidelijk.

Je kunt na dit jaar besluiten om te gaan werken of weer verder te studeren. Je kunt dan instromen binnen het tweede jaar van het bachelor programma.

Wat maakt dit programma zo speciaal?
– Fast-track Associate programma: eenjarig;
– Internationaal erkend BTEC4 HNC programma;
– Het collegejaar wordt bekroond met een internationaal erkend certificaat (Higher National Certificate);
– Gemiddelde groepen van 15 studenten;
– Positieve en ambitieuze collega-studenten;
– Goede balanstheorie en praktijk: ochtend: werkcolleges, middag: practicum;
– Opdrachtbegeleiding tijdens het practicum;
– Docenten die ook in de praktijk professioneel werken;
– Engels gesproken: de beste voorbereiding op internationaal universitair studeren en/of een functie bij internationaal werkende bedrijven;
– Toegang voor studenten uit alle landen van de Europese Unie (EU).

Hoe werkt het per unit?
We maken gebruik van het digitale lesmateriaal van Pearson. In de ochtend behandelt de lecturer de theorie en oefenen we met kleinere opdrachten (Think).

Je krijgt bij elke unit een ‘assignment’ die je ‘s middags gaat uitwerken (Act). Je laat zien dat je de theorie kunt toepassen binnen een casus uit de praktijk. Ook zoek je extra relevante theorie / literatuur en zorg je voor een bibliografie in je uitwerking. Je laat zien dat je met een kritische blik zelf conclusies kunt trekken en adviezen kunt formuleren. Je levert een concept in en je krijgt feedback van de lecturer. Vervolgens lever je de definitieve versie in. Er is ook altijd een presentatiegedeelte bij het assignment. Als eindoordeel moet je een pass behalen (maar beter: een merit of distinction).

Elke collegedag sluiten we af met een einde-dag-toets over de theorie van de ochtend die je ‘s middags al in de praktijk hebt gebracht. Zo stimuleren we je om elke week een stukje theorie echt tot je te nemen. Jij en de lecturer krijgen zo ook elke dag feedback of de theorie goed is doorgedrongen of dat er nog wat herhaling of extra uitleg nodig is.

Aan het einde van de module volgt er nog een eindtheorietoets. Het geheel van de dagtoetsen en de eindtoets moet met een voldoende worden afgesloten. Zo bouwen we de parate kennis op die nodig is om binnen het bedrijfsleven goed te kunnen functioneren en het verschil te maken.

Meer informatie over Pearson, BTEC level 4 HNC, BTEC5 HND en University TOP-up degree.

Studieprogramma

De opleiding Associate International Business Management van Kronenburgh International Business School is een voltijds programma van een jaar. Het programma is gebaseerd op het internationaal erkende en gewaardeerde kwalificatiesysteem voor hoger onderwijs van Pearson:

 • Associate collegejaar: BTEC Level 4 Higher National Certificate in Business HNC

Daarna kun je optioneel doorstromen naar het vervolg van het bachelor programma:

 • tweede jaar: BTEC Level 5 Higher National Diploma in Business HND
 • derde jaar: Universitair TOP-up programma: Bachelor diploma (Hons)

Dus elk jaar kan worden afgerond met een certificaat, een diploma of een graad.

In het Nederlandse onderwijssysteem is HNC vergelijkbaar met HBO1 + 2: Associate. HND is vergelijkbaar met HBO3. Top-up is vergelijkbaar met HBO4. Bekijk hoe Nuffic het Nederlandse en Engelse onderwijssysteem met elkaar vergelijkt.

Associate collegejaar:

BTEC Level 4 Higher National Certificate (HNC) in Business

Het Level 4 Higher National Certificate in Business biedt studenten een brede inleiding op het vakgebied ‘Business’. Studenten doen praktische vakkennis op in de breedte middels colleges, zelfstudie en onderzoek. HNC afgestudeerden zullen nauwkeurig en gepast kunnen communiceren en werken met een zekere mate van persoonlijke verantwoordelijkheid. Ze hebben een reeks vaardigheden ontwikkeld om te zorgen voor effectief teamwork, probleemoplossend vermogen, het nemen van initiatieven, organisatorisch vermogen. Ze zullen flexibel zijn in hun benadering van zaken, veerkracht tonen onder druk en uitdagende doelstellingen behalen binnen de gegeven kaders. Meer informatie: www.highernationals.com.

De BTEC4 units zijn:

 • Business and the Business Environment
 • Marketing Processes and Planning
 • Human Resource Management
 • Leadership and Management
 • Accounting principles
 • Entrepreneurial Ventures
 • Operations management
 • Business Law
 • Managing a Successful Business Project

Optional: IELTS English.

Meer informatie over Pearson, BTEC level 4 HNC.

Dit programma is toegankelijk voor studenten uit alle landen van de Europese Unie (EU).

De toelatingseisen zijn:

– Nederlands onderwijssysteem: MBO4, HAVO, VWO diploma;

– Internationale onderwijssystemen:

 • A BTEC Level 3 qualification in Business;
 • A GCE Advanced Level profile that demonstrates strong performance in a relevant subject or adequate performance in more than one GCE subject. This profile is likely to be supported by GCSE grades at A* to C (or equivalent and/or 9 to 4 (or equivalent) in subjects such as maths and English;
 • Other related UK Level 3 qualifications;
 • European Qualifications Framework for Lifelong learning (EQF): level 4 EQF;
 • An international equivalent of the above.

Om ervoor te zorgen dat studenten succesvol zijn in het Engelstalige International Business Programma, is het van cruciaal belang dat zij over een passend niveau van Engelse taalvaardigheid beschikken. Niet native-speakers moeten hun Engels niveau aantonen:

 • Common European Framework of Reference (CEFR) level B1 (met goede cijfers, dus liefst B2)
 • PTE 51
 • IELTS 5.5; Reading and Writing must be at 5.5
 • or equivalent.

Wanneer de student zich niet op het juiste niveau Engels zit, adviseren wij eerst een IELTS opleiding te volgen bij het Kronenburgh Language College in Den Haag, zie www.lc-kronenburgh.nl. Dit kan ook tijdens het eerste collegejaar.

Sommige opleidingsmodules, bijv. boekhouding en financiën, vereisen wiskundevaardigheden en we raden alle studenten ten zeerste aan:

 • Nederlands onderwijssysteem: Wiskunde en Economie in het vakkenpakket. Verder het landelijke of instellingexamen Reken met positief resultaat hebben afgesloten op 3F.
 • International Education system: an A* to C grade GCSE Maths and/or 9 to 4 in GCSE Maths, prior to starting the course.

Kronenburgh IBS 21+ test

Voldoe je niet aan de toelatingscriteria, maar denk je het niveau van de opleiding toch aan te kunnen? Doe dan de Kronenburgh IBS 21+ test.

Examinering

Bij Kronenburgh International Business School richten wij ons op het BTEC International Business Management programma. De Ofqual Regulated Qualifications Framework (RQF) Qualification numbers zijn:

 • Pearson BTEC Level 4 Higher National Certificate in Business: 601/8364/0

Het diploma wordt vertrekt door Pearson Education Ltd.: het grootste diploma toekenningsorgaan van het Verenigd Koninkrijk met academische en beroepskwalificaties die wereldwijd worden erkend en gebenchmarkt. Pearson is ‘s werelds meest toonaangevende leerbedrijf.

Bij BTEC wordt gewerkt met een portfolio opbouw. Bij elke unit maak je een opdracht en moet je voldoen aan de aanvullende eisen vanuit het onderwijs. Alle positief afgeronde opdrachten bij elkaar geven het totale portfolio dat zal worden beoordeeld om te bepalen of je voldoende credits hebt behaald om in aanmerking te komen voor een certificaat.

Planning

Het studentenverenigingsjaar begint met de HOP-week en de OH OH Intro eind augustus. Maak kennis met andere studenten van HBO en Universitaire onderwijsinstellingen in Den Haag.

De Kronenburgh introductie is op maandag 30 augustus 2021. We informeren je over ons onderwijssysteem en gaan naar het strand voor enkele teambuildingactiviteiten zoals beachvolleybal en golfsurfen.

Start colleges: dinsdag 31 augustus 2021.

Collegetijden: maandag tot vrijdag van 9.00 tot 16.20 uur.

Collegedag: ‘s ochtends neemt je deel aan de werkcolleges / ‘s middags neemt je deel aan het practicum. Tijdens het practicum werk je aan de opdrachten onder begeleiding van de docent.

Het collegejaar omvat een collegeperiode gevolgd door een bedrijfsstage weken.

In het eerste jaar is er ook een studiereis gepland vóór de bedrijfsstage.

Bekijk het Associat voltijd programma BTEC4 HNC.

Investering

Collegegeld:

 • HNC voltijd € 14,995,- (optioneel in 10 termijnen € 1.536,99)

Je hebt een representatief business suit.

Je brengt je eigen laptop mee voorzien van de Microsoft Office suite (Word, Excel, PowerPoint).

Collegegeld is inclusief:

 • aanmeldingskosten;
 • introductiedag;
 • studiereis (vlieg- en hotelkosten); en
 • studiemateriaal (het is wel mogelijk dat extra lesmateriaal wordt voorgeschreven, als indicatie tot € 250,- per jaar.

Betaalt de overheid mee?
De opleidingskosten die je maakt in 2021 zijn fiscaal verrekenbaar via de inkomstenaangifte. Lees meer op de site van de belastingdienst.

In 2022 komt er een nieuwe regeling: Stimulering Arbeidsmarktpositie. Via het UWV kun je dan tot 1000,- per jaar aanvragen. Voor de regeling is een jaarlijks totaalbudget beschikbaar van 218 miljoen euro verdeeld over 6 aanvraagtermijnen. Op=op, dus wees er vanaf 2022 op tijd bij!

Een werkgever kan opleidingskosten van medewerkers fiscaal verrekenen.

Vervolgonderwijs

Na afronding van het Associate collegejaar, kun je verder studeren binnen het driejarige Bachelorprogramma. Je stroomt dan in binnen het tweede collegejaar.

Na afronding van de Bachelor kun je weer verder studeren: een masteropleiding bij een Nederlandse Universiteit of HBO onderwijsinstelling of een Internationale Universiteit.

Meer informatie?

Je kunt:

• bellen: +31 70 3998806
• mailen: info@ibs-kronenburgh.nl
• langskomen: Dinsdagavond > Inloopavond
• meet online: mail e-adres en tijdstip en ontvang een ‘zoom’ uitnodiging

Vraag studiegids in print
Download digitale studiegids
Meld je aan

‘Het gestructureerde onderwijs van Kronenburgh “Think – Act – Grow”, past perfect bij mij. Zo kom ik tot mooie resultaten.’

Student