Top-up Business and Management

De bachelor opleiding Business and Management van Kronenburgh International Business School is opgebouwd uit 3 periodes: (1) het Higher National Certificate HNC (propedeuse), (2) het Higher National Diploma HND (associate) en (3) de Top-up Bachelor Degree. Het Top-up year wordt aangeboden binnen de kaders van de Universiteit of Essex. Het is ook de University of Essex die de uiteindelijke bachelorgraad verstrekt.

Top-up Business and Management en specialisatie

De Top-up Business and Management is het laatste collegejaar van het bachelor programma.

Nadat in het tweede collegejaar (HND) studenten hun eigen specialisatie hebben gekozen, volgen de studenten in het derde collegejaar weer hetzelfde collegeprogramma. Wel is er tijdens het internship en de research-opdracht weer alle ruimte om te focussen op de specialisatie uit het tweede jaar.

Met een bachelor in Business en Management leg je een brede basis en behoud je alle ruimte voor je toekomstige weg binnen het bedrijfsleven. Je hebt een specialisatie, maar bent ook zeer breed inzetbaar. Dit staat mooi op je CV. Zo willen we onze afstudeerders ook graag positioneren. Zo maken Kronenburgers het verschil.

Legal Residency in The Hague at Kronenburgh International Business School
Student housing in The Hague near Kronenburgh International Business School

Blended learning

De derde periode van de Bachelor Business and Management is de Top-up in deeltijd. Het Top-up programma wordt aangeboden door Kronenburgh International Business School in samenwerking met de University of Essex. We maken namelijk gebruik van de online leeromgeving van de University of Essex, als onderdeel van Kaplan International Pathway. Het leermateriaal omvat specifieke literatuur, pre-recorded hoorcolleges en discussieplatforms.

Net als HNC en HND is de Top-up periode assignment based. Units worden dus afgerond door het maken van een opdracht. Kick-off en theorietoetsen zijn er niet meer. Ook schrijven studenten een artikel bij elke unit. Er wordt een actieve bijdrage verwacht van studenten tijdens de online groepsdiscussies geïnitieerd door Essex. Studenten schrijven bij elke unit ook een persoonlijk leerverslag.

Je gaat zelfstandig door de leerstof heen en aan de slag met de opdrachten. De Kronenburgh docent geeft begeleiding bij onduidelijkheden van de theorie. Ook bespreken we de opdracht en geven we begeleiding terwijl je aan de opdracht werkt. Kronenburgh bewaakt ook je planning tijdens de zogenoemde ‘Move Foreward’ zoommeetings. Ook de University of Essex biedt studiebegeleiding. Dus vele verschillende vormen van leerondersteuning. Dit noemen we ‘blended learning’.

Tijdens dit top-up programma is er ook weer ruimte voor een internship voor het uitvoeren van het Advanced Business Project (an in-depth research). Een internship is overigens niet verplicht. Je kunt ook afstuderen zonder een internship.

De planning wordt voorgeschreven door de University of Essex. Ook de eindbeoordeling van je werk wordt gedaan door de University of Essex. Dit is logisch, want de universiteit van Essex verstrekt de beoogde bachelor degree. Ook de diploma-uitreiking is bij de University of Essex in de UK.

University of Essex

De University of Essex, opgericht in 1963, ligt net buiten Colchester, met nog twee campussen in Loughton en Southend-on-Sea. Het midden, westen en zuidwesten van Essex is een van de meest welvarende delen van Oost-Engeland en maakt deel uit van de Londense forenzengordel. Er is hier een grote middenklasse en het gebied staat alom bekend om zijn privéscholen. De University of Essex is een openbare universiteit.

In de rankings wordt de universiteit van Essex gewaardeerd als een over het algemeen een goede universiteit op het gebied van faciliteiten, clubs en verenigingen en onderwijs. Zoals de Engelsen het zeggen: it is a desent universiteit. Een van de top 5 redenen om voor de University of Essex te kiezen is dat het onderwijs van hoge kwaliteit is. Het onderwijs aan de University of Essex heeft een gouden rating in het Teaching Excellence Framework (TEF). Dit betekent gebruik maken van de beste onderwijs-, leeromgevingen en studentresultaten in het VK. Ook het online leermateriaal dat Kronenburgh gebruikt, krijgt ook goede evaluaties. Kortom met een bachelorgraad van de Universiteit van Essex kun je voor de dag komen.

Student Corps in The Hague near Kronenburgh International Business School