Studeren in Den Haag

Kronenburgh International Business School

In het historische Den Haag, stad van vrede en recht, zijn de Nederlandse regering en de koninklijke familie gevestigd. Maar ook veel internationale organisaties hebben voor onze stad gekozen. Den Haag is een toplocatie voor internationale bedrijven en organisaties. Het hoofdkantoor van Shell bevindt zich bijvoorbeeld in Den Haag. Door de onderwijsprogramma’s van Kronenburgh International Business School te volgen, verwerft je de kennis en vaardigheden om bij dit soort organisaties en bedrijven te werken.

Met de aanwezigheid van hogescholen, de Universiteit Leiden, het Instituut Sociale Studies (ISS) als onderdeel van de Erasmus Universiteit en natuurlijk de Kronenburgh International Business School, is er een echt studentenleven in Den Haag. Daar kun jij deel van uit gaan maken.

In het centrum van Den Haag vind je vele terrassen en winkels en natuurlijk is er ook het strand in Scheveningen. Na een dag van prachtige leerervaringen kun je daar lekker gaan uitwaaien.

Internationale studenten

Kronenburgh International Business School verwelkomt Internationale studenten.

Studenten uit EU / EER-landen

Studenten kunnen zowel onze MBO 3-4, BTEC3-4-5 HNC/HND als onze Top-up Bachelor Opleidingen volgen.

Studenten uit EU / EER-landen hoeven geen geldige verblijfsvergunning in te dienen. Het indienen van een geldig exemplaar van uw paspoort of identiteitskaart wordt beschouwd als voldoende bewijs dat u uit een EU / EER-land komt. Dus registreer je als burger bij de gemeente Den Haag (stadhuis) of een andere gemeente in Nederland binnen 4 weken na je aankomst. Meer informatie over registratie in het bevolkingsregister.

Studenten uit landen buiten de EU / EER

MBO / BTEC 3

Kronenburgh onderschrijft de ‘gedragscode MBO studenten‘ en committeert zich aan goed onderwijs en garandeert de kwaliteit van de informatievoorziening en het onderwijs aan internationale studenten. De gedragscode bepaalt dat MBO studenten 1 jaar in Nederlands mogen studeren.

Studenten die niet de nationaliteit van een EU / EER-land hebben, moeten een geldig exemplaar van hun verblijfsvergunning of andere documenten die als bewijs van legaal verblijf in Nederland worden beschouwd, overleggen. Bewijs van legaal verblijf in Nederland dat als geldig wordt beschouwd zijn:

 • een machtiging voor een tijdelijk verblijf (‘Machtiging Voorlopig Verblijf’, MVV);
 • een verblijfsvergunning.

Het is belangrijk om deadlines te halen in de immigratieprocedure om je als student te kunnen registreren.

Bachelor

Studenten van buiten de EU / EER zonder een verblijfsvergunning krijgen geen toegang tot de opleiding.

Toelatingsvoorwaarden om een verblijfsvergunning te krijgen MBO4 / BTEC3

 • – voltijdonderwijs in de zin van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (BOL)
 • – Nederland is het meest aangewezen land om de opleiding te volgen
 • – de studie levert een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van het land van herkomst
 • – ‘2 uit 3 eis’:
  • – nationaliteit Indonesië, Suriname of Zuid-Afrika
  • – familiebanden met rechtmatig in Nederland verblijvende personen
  • – Nederlandse taal
 • – voldoende middelen van bestaan (d.w.z. lesgeld + leefgeld) (€ 756,45, tot 1-1-2022, jaarlijkse indexatie)
 • – geldig paspoort
 • – TBC onderzoek, afhankelijk van nationaliteit

Legal Residency in The Hague at Kronenburgh International Business School
Student housing in The Hague near Kronenburgh International Business School

Studentenhuisvesting

Huisvesting is echt belangrijk om veilig en comfortabel te studeren. Hier zijn enkele sites die kunnen helpen om de perfecte behuizing te vinden: Kamernet  / Staedion / Kamers in Den Haag / Direct wonen / Kamertje / Kamer / Kamersocial / duwo / Kamer Den Haag. Of kijk op de internationale site:Erasmusplay.

Kronenburgh heeft geen relatie met bovengenoemde organisaties. Bovenstaande lijst is niet compleet.

Overige verblijfskosten

Naast collegegeld en boeken (zie investering bij onze opleidingen), moet je rekening houden met kosten voor levensonderhoud en verzekeringen. Nibud heeft de kosten per maand uitgerekend: Huur kamer: 417 euro / Boodschappen: 181 euro / Vervoer (naast de OV-kaart): 63 euro / Ontspanning, uitgaan en sport: 146 euro / Kleding en schoenen: 47 euro / Zorgverzekering: 106 euro / Telefoon: 26 euro. Dus ga uit van € 1.000,- per maand.

De opleidingskosten zoals collegegeld, literatuur, studiereis, examinering etc. is uitgewerkt bij elke opleiding onder het Tabblad ‘Investering’.

Studentenverenigingen

Den Haag is een echte studentenstad met niet minder dan 20 studentenverenigingen (corps). Dit zijn sociale verenigingen, sportverenigingen, religieuze verenigingen of studentenverenigingen met een sociaal karakter.

De Haagse studentenverenigingen hebben de ‘open maand’ voor alle nieuwe studenten in Den Haag. De open maand begint elk jaar met de OH OH Intro eind augustus of begin september. In september en oktober organiseren de studentenverenigingen veel evenementen en feesten. Ga kennismaken met een vereniging! Hier enkele links:

Meer informatie over studentenverenigingen

Student Corps in The Hague near Kronenburgh International Business School
Student sport in The Hague near kronenburgh International Business School

Sporten in Den Haag

Naast studeren bij Kronenburgh, wil je ook sporten. Er zijn veel sportverenigingen met een studentenafdeling in Den Haag. Denk bijvoorbeeld aan Hockey bij hockeyclub ‘Klein Zwitserland, Lacrosse bij Den Haag Lacrosse, Roeien met Pelargos, Rugby met Den Haag Horzels, Tennis bij H.L.T.C. Leimonias, Ultimate Frisbee met Ultimus Prime (UP), Voetbal met HVV Football Factory en Volleybal met Sovicos.

Sporten en studeren zijn een goede mix om resultaten te bereiken.