Project omschrijving

Associate: International Business and Management

Deeltijd – BTEC4 – Higher National Certificate HNC – EQF5 – Engelstalig – eenjarig programma

Zie jij voor jezelf een toekomstige carrière binnen het (internationale) bedrijfsleven? Wil jij opgeleid worden om zo gericht mee te kunnen werken en de internationale activiteiten van het bedrijf verder tot bloei te brengen? Dan is deze associate opleiding ‘Business and Management’ precies wat je zoekt.

Binnen een bedrijf is behoefte aan gespecialiseerde medewerkers zoals in de richting Operations, Marketing, HRM of Rechten. Wanneer jij kiest voor de specialisatie ‘International Business’ ga je meewerken op de afdeling Business Development, Import/Export of Transport en Logistiek.

Steeds meer bedrijven concurreren op een wereldwijde markt. Om binnen het internationale bedrijfsleven succesvol te zijn, moet je de verschillende culturen en markten begrijpen en het bedrijf aanpassen aan specifieke behoeften.

Bedrijfskunde

In Nederland is ‘Bedrijfskunde’ de gangbare naam voor deze opleidingsrichting. Met de globalisering is er bijna geen bedrijf meer dat niet ook internationaal werkt. Daarom kiezen we voor ‘International Business and Management’ als naam voor de opleiding. De associate is het eerste jaar in de opleiding Bedrijfskunde.

Met international business als werkterrein bouw je veel kennis op van de wereldmarkt kun je voor het bedrijf waar je werkt veel betekenen. Hier past dan ook een goed salaris bij.

Gespecialiseerde internationale kennis is natuurlijk ook handig als toekomstig zelfstandig ondernemer, maar ook super interessant als algemene kennis.

Heb je de ambitie om een bijdrage te leveren aan de internationale activiteiten van het bedrijf waar je werkt en om zo een een boost te geven aan de omzet en winstgevendheid? Start dan de opleiding bij Kronenburgh International Business School en behaal je Higher National Certificate HNC. Dit staat internationaal gezien gelijk aan het Nederlandse tweejarige Associate programma.

Het internationaal erkende Associate programma kan bij Kronenburgh in 1 jaar worden afgerond. Dit is dus een fast-track opleiding. Je kunt na dit jaar gaan werken of verder studeren in het tweede collegejaar van het bachelor programma International Business and Management en optioneel kiezen voor een specialisatie.

Na het behalen van je bachelor kun je gaan werken of verder studeren voor je master diploma.

(Ben je opzoek naar de online Bachelor International Business and Management?)
(Ben je opzoek naar de voltijd Bachelor International Business and Management?)

Algemene informatie

Carrière gericht onderwijs

De deeltijd Associate International Business and Management is gericht op het ontwikkeling van de praktische, interpersoonlijke en denkvaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn binnen het (internationale) bedrijfsleven. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met internationale werkgevers. Deze werkgevers zijn op zoek naar breed inzetbare medewerkers met een grondige business basis kennis. Zo maak je jouw meerwaarde snel duidelijk. Je kunt na dit jaar besluiten om te gaan werken of weer verder te studeren. Je kunt dan instromen binnen het tweede jaar van het bachelor programma.

Wat maakt dit programma zo speciaal?
– Fast-track Associate Business en Management programma in deeltijd;
– Internationaal erkend BTEC4 HNC collegeprogramma;
– Blended learning: klassikaal en/of online;
– Toegang voor studenten uit alle landen van de Europese Unie (EU);
– Gemiddelde groepen van 15 studenten;
– Positieve en ambitieuze collega-studenten;
– Goede balanstheorie en praktijk;
– Docenten die ook in de praktijk professioneel werken;
– Keuze: Internship (stage) of de werkzame uren binnen huidige functie laten meetellen.
– Engelstalig: de beste voorbereiding op internationaal universitair studeren en een functie bij internationaal werkende bedrijven.

De Kronenburgh Bachelor International Business and Management is een deeltijd Engelstalige eenjarige opleiding. Dit is dus een fast-track-opleiding.

Het programma is gebaseerd op het internationale kwalificatiesysteem voor hoger onderwijs: BTEC Level 4 Higher National Certificate in Business (HNC)

BTEC Level 4 Higher National Certificate (HNC) in Business

Het Level 4 Higher National Certificate in Business biedt studenten een brede inleiding op het vakgebied ‘Business’. Studenten doen praktische vakkennis op in de breedte middels colleges, zelfstudie en onderzoek. HNC-afgestudeerden zullen nauwkeurig en gepast kunnen communiceren en werken met een zekere mate van persoonlijke verantwoordelijkheid. Ze hebben een reeks vaardigheden ontwikkeld om te zorgen voor effectief teamwork, probleemoplossend vermogen, het nemen van initiatieven, organisatorisch vermogen. Ze zullen flexibel zijn in hun benadering van zaken, veerkracht tonen onder druk en uitdagende doelstellingen behalen binnen de gegeven kaders. Meer informatie: www.highernationals.com.

BTEC Level 4 units

 • Business and the Business Environment
 • Marketing Processes and Planning
 • Human Resource Management
 • Leadership and Management
 • Accounting principles
 • Entrepreneurial Ventures
 • Financial Accounting
 • Managing a Successful Business Project
 • Internship

Internship

Tijdens het internship maak je de business assignment. Lees meer over internship.

– Nederlands onderwijssysteem: MBO4, HAVO, of VWO-diploma;

– International education system:

 • A BTEC Level 3 qualification in Business;
 • A GCE Advanced Level profile that demonstrates strong performance in a relevant subject or adequate performance in more than one GCE subject. This profile is likely to be supported by GCSE grades at A* to C (or equivalent and/or 9 to 4 (or equivalent) in subjects such as maths and English;
 • Other related UK Level 3 qualifications;
 • European Qualifications Framework for Lifelong learning (EQF): level 4 EQF;
 • An international equivalent of the above.

Om ervoor te zorgen dat studenten succesvol zijn binnen het Kronenburgh International Business Program waarin studenten zowel in het Engels worden onderwezen als beoordeeld, is het van cruciaal belang dat zij over een passend niveau van Engelse taalvaardigheid beschikken. Studenten voor wie Engels niet de moedertaal is of die de laatste twee jaar niet in het Engels hebben gestudeerd, kunnen het niveau Engels aantonen middels een van de onderstaande diploma’s:

 • MBO4, HAVO, of VWO-diploma
 • Common European Framework of Reference (CEFR) level B1 (met goede cijfers, dus liefst B2)
 • PTE 51
 • IELTS 5.5; Reading and Writing must be at 5.5
 • or equivalent.

Het Kronenburgh Language College in Den Haag biedt opleidingen aan om de student op het juiste niveau Engels te brengen.

Sommige units bijvoorbeeld boekhouding en financiën vereisen wiskundevaardigheden en we raden alle studenten ten zeerste aan:

 • Nederlands onderwijssysteem: Wiskunde en Economie in het vakkenpakket.
 • International Education system: an A* to C grade GCSE Maths and/or 9 to 4 in GCSE Maths, prior to starting the course.

Wanneer niet voldaan wordt aan de toelatingseisen, maar de student denkt de opleiding wel met goed gevolg te kunnen afronden, is een gesprek altijd mogelijk.

Kronenburgh IBS 21+ test

Voldoe je niet aan de toelatingscriteria, maar denk je het niveau van de opleiding toch aan te kunnen? Doe dan de Kronenburgh IBS 21+ test.

De deeltijd Associate International Business and Management is een éénjarige opleiding:

 • Higher National Certificate in Business (eenjarige opleiding) HNC: EQF5

Om het niveau van onderwijssystemen in de verschillende Europese landen te vergelijken, werd het European Qualification Framework EQF ontwikkeld. Het HNC is gewaardeerd op EQF5 (in het Nederlandse onderwijssysteem eerste twee jaar HBO of WO, (see Nuffic).

HNC

Bij Kronenburgh International Business School richten wij ons op het BTEC International Business Management programma. De Ofqual Regulated Qualifications Framework (RQF) Qualification numbers zijn:

 • Pearson BTEC Level 4 Higher National Certificate in Business: 601/8364/0

The awarding institution is: Pearson Education Ltd.: het grootste diploma toekenningsorgaan van het Verenigd Koninkrijk met academische en beroepskwalificaties die wereldwijd worden erkend en gebenchmarkt. Pearson is ’s werelds meest toonaangevende leerbedrijf.

Toetsing

We beginnen elke collegedag met een kick-off-test over de theorie. Zo stimuleren we je om elke week echt een stukje theorie in je op te nemen. Ook krijgen jij en de docent dagelijks feedback of de theorie goed is beland of dat herhaling of extra uitleg nodig is. Aan het einde van de unit is er een laatste theorie-examen. De gehele dagtoets en de eindtoets dienen met een voldoende te worden afgesloten. Dit is dus een conditioneel theorie-examen.

Per unit krijg je een ‘opdracht’. Je laat zien dat je de theorie kunt toepassen binnen een praktijkcase. Ook ga je op zoek naar extra relevante theorie/literatuur en zorg je voor een bibliografie in je uitwerking. Je laat zien dat je met een kritische blik je eigen conclusies kunt trekken op basis van literatuur en geformuleerde adviezen. Er ook een presentatiegedeelte bij de opdracht.

Alle positief afgeronde opdrachten vormen samen het totale portfolio dat wordt beoordeeld om te bepalen of je voldoende studiepunten hebt behaald om in aanmerking te komen voor een certificaat.

Je eigen maatwerk opleidingsprogramma

Het is ook mogelijk om die HNC online units te selecteren die een goede aanvulling zijn op eerder genoten onderwijs en praktijkervaring. Dit kan resulteren in een unit certificaat.

In het deeltijdprogramma bieden we de colleges op dinsdagmiddag en -avond aan.

Start: Steeds wanneer er een nieuwe unit start, is het mogelijk om in te stromen en met de opleiding te starten:

 • dinsdag 28 september 2021
 • dinsdag 9 november 2021
 • dinsdag 14 december 2021
 • dinsdag 1 februari 2022
 • dinsdag 15 maart 2022
 • dinsdag 18 april 2022
 • dinsdag 7 juni 2022

Lestijden: 13.30 uur tot 20.50 uur.

Gebouw: Lange Houtstraat 7 2511CV Den Haag

Collegerooster: Associate deeltijd BTEC4 HNC.

HNC / Associate

 • HNC deeltijdopleiding collegegeld € 3.995,- (vooraf betalen) (optioneel uitbetaling in 10 termijnen € 409,50)
 • Literatuur- en administratiekosten € 500,- (vooraf betalen)
 • In totaal € 4.495,- per jaar

Overige Kosten

Je brengt je eigen laptop mee. Wij werken met Microsoft Office suite (Word, Excel, PowerPoint (volledige softwareversies, dus geen gratis of beperkte versies).

Het is mogelijk dat er extra collegemateriaal in rekening wordt gebracht.

Bij studievertraging wordt € 100,- in rekening gebracht om de inschrijving bij Pearson voort te zetten.

Per Unit

Het is ook mogelijk een eigen programma samen te stellen. Dit kan een mooie aanvulling zijn op eerder genoten onderwijs en werkervaring. Er wordt bij het behalen van de module een certificaat afgegeven.

HNC

 • HNC deeltijdopleiding collegegeld € 550,- (vooraf betalen)
 • Literatuur- en administratiekosten € 100,- (vooraf betalen)
 • In totaal € 650,- per jaar

Betaalt de overheid mee?
De opleidingskosten die je maakt in 2021 zijn fiscaal verrekenbaar via de inkomstenaangifte. Lees meer op de site van de belastingdienst.

In 2022 komt er een nieuwe regeling: Stimulering Arbeidsmarktpositie. Via het UWV kunt u dan tot 1000,- per jaar aanvragen. Voor de regeling is een jaarlijks totaalbudget beschikbaar van 218 miljoen euro verdeeld over 6 aanvraagtermijnen. Op=op, dus wees er vanaf 2022 op tijd bij!

Een werkgever kan opleidingskosten van medewerkers fiscaal verrekenen.

Vervolgonderwijs

Na afronding van het Associate collegejaar, kun je verder studeren binnen het driejarige Bachelorprogramma van Kronenburgh International Business School. Je stroomt dan in binnen het tweede collegejaar.

Na afronding van de Bachelor kun je weer verder studeren: een masteropleiding bij een Nederlandse Universiteit of HBO onderwijsinstelling of een Internationale Universiteit.

Meer informatie?

Je kunt:

• bellen: +31 70 3998806
• mailen: info@ibs-kronenburgh.nl
• langskomen: Dinsdagavond > Inloopavond
• meet online: mail e-adres en tijdstip en ontvang een ‘zoom’ uitnodiging

Vraag studiegids in print
Download digitale studiegids
Download digitale studiegids
Meld je aan

‘Het gestructureerde onderwijs van Kronenburgh “Think – Act – Grow”, past perfect bij mij. Zo kom ik tot mooie resultaten.’

Student