Project omschrijving

Deeltijd Bachelor Business and Operations Management

(BTEC4-5 HNC/HND + TOP-up) BA (Hons)

Procurement (Inkoop)- en supply chain (bevooradingsketen)-managers staan ​​voor steeds grotere uitdagingen om efficiënte, effectieve supply chain-methoden te creëren en te behouden. Het primaire moet door. Dit vraagt het strak ‘operations management’.

De druk op de toeleveringsketens wordt veel gecompliceerder en intenser en daarom vereist het management een sterk plan en constante metingen voor zwakke schakels. De groei van het wereldwijde bedrijfsleven heeft ertoe geleid dat organisaties steeds afhankelijker worden van logistiek en supply chain management om te kunnen voldoen aan de eisen van een wereldeconomie.

Is het voor jou een uitdaging om de aard, rol en bijdrage van supply chain management binnen een bedrijf de klanten en de leveranciers te begrijpen en te onderzoeken? Ben je geïnteresseerd om mee te denken over het ontwerp, de ontwikkeling, de implementatie, de controle en de toekomstige ontwikkelingsfasen van de toeleveringsketen en de inrichting van het primaire proces ‘operations’? Schrijf je dan in voor de voltijd Bachelor Business and Operations Management aan Kronenburgh International Business School in Den Haag (Nederland). Je wordt opgeleid tot een veelzijdige inkoop- en leveringsmanager / operations manager / business consultant.

De opleiding is Engelstalig. Voor dit programma kunnen studenten inschrijven uit alle landen van de Europese Unie (EU).

Het internationaal erkende Bachelor programma kan in 3 jaar worden afgerond. Dit is dus een fast-track opleiding.

 • Je maakt tijdens het eerste collegejaar kennis met de belangrijkste managementgebieden: strategy, marketing, international business, e-commerce, operations, human resources en finance of legal/law.
 • In het tweede collegejaar ga je specialiseren in de richting Operations.
 • In het derde collegejaar ga je nog dieper de inhoud in of zoek je juist weer de verbreding.

Tijdens de opleiding voer je diverse opdrachten uit en ook tijdens je stage bij een (internationale) bedrijven.

Na het behalen van je bachelor kun je gaan werken of verder studeren voor je master diploma.

(Ben je opzoek naar de voltijd Bachelor Business and Operations?)

Algemene informatie

Carrière gericht onderwijs

De deeltijd opleiding is gericht op het ontwikkeling van de praktische, interpersoonlijke en denkvaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn binnen het (internationale) bedrijfsleven. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met internationale werkgevers. Deze werkgevers zijn op zoek naar medewerkers met een grondige basis in de nieuwste praktisch toepasbare managementtechnieken. Zo maak je jouw meerwaarde snel duidelijk.

Je bent ook klaar voor een master opleiding bij een universiteit omdat je ervaring hebt opgedaan met onderzoek en academisch schrijven.

Wat maakt dit programma zo speciaal?
– Fast-track Bachelor programma in drie jaar;
– Internationaal erkend BTEC4-5 HNC/HND + Top-up programma;
– Elk collegejaar wordt bekroond met een certificaat, diploma of graad;
– Gemiddelde groepen van 15 studenten;
– Positieve en ambitieuze collega-studenten;
– Goede balanstheorie en praktijk: ochtend: werkcolleges, middag: practicum;
– Opdrachtbegeleiding tijdens het practicum;
– Docenten die ook in de praktijk professioneel werken;
– Engels gesproken: de beste voorbereiding op internationaal universitair studeren en/of een functie bij internationaal werkende bedrijven;
– Toegang voor studenten uit alle landen van de Europese Unie (EU).

Hoe werkt het per unit?
We maken gebruik van het digitale lesmateriaal van Pearson. In de ochtend behandelt de lecturer de theorie en oefenen we met kleinere opdrachten (Think).

Je krijgt bij elke unit een ‘assignment’ die je ‘s middags gaat uitwerken (Act). Je laat zien dat je de theorie kunt toepassen binnen een casus uit de praktijk. Ook zoek je extra relevante theorie / literatuur en zorg je voor een bibliografie in je uitwerking. Je laat zien dat je met een kritische blik zelf conclusies kunt trekken en adviezen kunt formuleren. Je levert een concept in en je krijgt feedback van de lecturer. Vervolgens lever je de definitieve versie in. Er is ook altijd een presentatiegedeelte bij het assignment. Als eindoordeel moet je een pass behalen (maar beter een merit of distinction).

Elke collegedag sluiten we af met een einde-dag-toets over de theorie van de ochtend die je ‘s middags al in de praktijk hebt gebracht. Zo stimuleren we je om elke week een stukje theorie echt tot je te nemen. Jij en de lecturer krijgen zo ook elke dag feedback of de theorie goed is doorgedrongen of dat er nog wat herhaling of extra uitleg nodig is.

Aan het einde van de module volgt er nog een eindtheorietoets. Het geheel van de dagtoetsen en de eindtoets moet met een voldoende worden afgesloten. Zo bouwen we de parate kennis op die nodig is om binnen het bedrijfsleven goed te kunnen functioneren en het verschil te maken.

Meer informatie over Pearson, BTEC level 4 HNC, BTEC5 HND en University TOP-up degree.

Studieprogramma

De bachelor Business and  Operations Management van Kronenburgh International Business School is een deeltijd programma van drie jaar. Het programma is gebaseerd op het internationaal erkende en gewaardeerde kwalificatiesysteem van het UK (Verenigd Koninkrijk) voor hoger onderwijs:

 • eerste jaar: BTEC Level 4 Higher National Certificate in Business HNC
 • tweede jaar: BTEC Level 5 Higher National Diploma in Business HND
 • derde jaar: Universitair TOP-up programma: Bachelor diploma (Hons)

Dus elk jaar kan worden afgerond met een certificaat, een diploma of een graad.

In het Nederlandse onderwijssysteem is HNC vergelijkbaar met HBO1 + 2: Associate. HND is vergelijkbaar met HBO3. Top-up is vergelijkbaar met HBO4. Bekijk hoe Nuffic het Nederlandse en Engelse onderwijssysteem met elkaar vergelijkt.

Eerste collegejaar:

BTEC Level 4 Higher National Certificate (HNC) in Business

Het Level 4 Higher National Certificate in Business biedt studenten een brede inleiding op het vakgebied ‘Business’. Studenten doen praktische vakkennis op in de breedte middels colleges, zelfstudie en onderzoek. HNC afgestudeerden zullen nauwkeurig en gepast kunnen communiceren en werken met een zekere mate van persoonlijke verantwoordelijkheid. Ze hebben een reeks vaardigheden ontwikkeld om te zorgen voor effectief teamwork, probleemoplossend vermogen, het nemen van initiatieven, organisatorisch vermogen. Ze zullen flexibel zijn in hun benadering van zaken, veerkracht tonen onder druk en uitdagende doelstellingen behalen binnen de gegeven kaders. Meer informatie: www.highernationals.com.

De BTEC4 units zijn:

 • Business and the Business Environment
 • Marketing Processes and Planning
 • Human Resource Management
 • Leaderschip and Management
 • Accounting Principles
 • Managing a Successful Business Project
 • Entrepreneurial Ventures
 • Financial Transactions
 • Internship: Business Project.

Optional: IELTS English.

Tweede jaar:

BTEC Level 5: Higher National Diploma (HND) in Business and Operations Management

Level 5 Higher National Diploma gediplomeerden hebben een goed begrip ontwikkeld van de principes in hun vakgebied en de toepassing hiervan in de breedte. Ze hebben geleerd om de geschiktheid van verschillende benaderingen voor het oplossen van problemen te beoordelen. Ze kwaliteiten ontwikkeld die nodig zijn voor het nemen van persoonlijke verantwoordelijkheid en het managen van besluitvorming. Het opleidingsprogramma streeft ernaar dat studenten professionele, zelfreflecterende individuen zijn die in staat zijn om aan de eisen van werkgevers in het bedrijfsleven te voldoen en zich aan te passen aan een constant veranderende wereld. Meer informatie: www.highernationals.com.

De BTEC5 units zijn:

 • Business Strategy
 • Organisational Behaviour
 • Principles of Operations Management
 • Procurement and Supply Chain Management (counts for two units)
 • Pitching and Negotiation Skills
 • Research project

Optional: IELTS English

Derde jaar: Level 6 TOP-up programma: Bachelor (Hons)

De volgende stap is het TOP-up-programma. Kronenburgh biedt dit programma aan als deeltijd blended learning. Dit betekent dat je online kunt werken en ook kunt deelnemen aan colleges en groepscoaching.

Het voordeel van het part time programma is dat je bij een bedrijf kunt gaan werken (inkomen) terwijl je je opleiding afrond. Lees meer over onze deeltijdopleiding.

De level 6 TOP-up modules zijn (overeenkomend met de studierichting (International) Business Management):

 • Research Methodology
 • Principles of Strategy
 • Projectmanagement for Business
 • Entrepreneurship and Innovation
 • International Leadership
 • International Business and People Relations
 • Project / Dissertation

Het is ook mogelijk om fulltime te gaan studeren aan een universiteit die een TOP-up programma aanbiedt in bijvoorbeeld Engeland. Het Level 5 Higher National Diploma wordt door aanbieders van hoger onderwijs erkend als het voldoen aan de toelatingseisen voor vele bachelor programma’s zoals Business Studies. Let op: toelatingseisen van universiteiten zijn onderhevig zijn aan verandering. Check dus altijd de toelatingseisen voor opleidingen bij specifieke hogeronderwijsaanbieders. Ga voor meer informatie naar: https://degreecoursefinder.pearson.com

Meer informatie over Pearson, BTEC level 4 HNC, BTEC5 HND en University TOP-up degree.

Dit programma is toegankelijk voor studenten uit alle landen van de Europese Unie (EU).

De toelatingseisen zijn:

– Nederlands onderwijssysteem: MBO4, HAVO, VWO diploma;

– Internationale onderwijssystemen:

 • A BTEC Level 3 qualification in Business;
 • A GCE Advanced Level profile that demonstrates strong performance in a relevant subject or adequate performance in more than one GCE subject. This profile is likely to be supported by GCSE grades at A* to C (or equivalent and/or 9 to 4 (or equivalent) in subjects such as maths and English;
 • Other related UK Level 3 qualifications;
 • European Qualifications Framework for Lifelong learning (EQF): level 4 EQF;
 • An international equivalent of the above.

Om ervoor te zorgen dat studenten succesvol zijn in het Engelstalige International Business Programma, is het van cruciaal belang dat zij over een passend niveau van Engelse taalvaardigheid beschikken. Niet native-speakers moeten hun Engels niveau aantonen:

 • Common European Framework of Reference (CEFR) level B1 (met goede cijfers, dus liefst B2)
 • PTE 51
 • IELTS 5.5; Reading and Writing must be at 5.5
 • or equivalent.

Wanneer de student zich niet op het juiste niveau Engels zit, adviseren wij eerst een IELTS opleiding te volgen bij het Kronenburgh Language College in Den Haag, zie www.lc-kronenburgh.nl. Dit kan ook tijdens het eerste collegejaar.

Sommige opleidingsmodules, bijv. boekhouding en financiën, vereisen wiskundevaardigheden en we raden alle studenten ten zeerste aan:

 • Nederlands onderwijssysteem: Wiskunde en Economie in het vakkenpakket. Verder het landelijke of instellingexamen Reken met positief resultaat hebben afgesloten op 3F.
 • International Education system: an A* to C grade GCSE Maths and/or 9 to 4 in GCSE Maths, prior to starting the course.

Kronenburgh IBS 21+ test

Voldoe je niet aan de toelatingscriteria, maar denk je het niveau van de opleiding toch aan te kunnen? Doe dan de Kronenburgh IBS 21+ test.

Examinering

Bij Kronenburgh International Business School richten wij ons op het BTEC International Business Management programma. De Ofqual Regulated Qualifications Framework (RQF) Qualification numbers zijn:

 • Pearson BTEC Level 4 Higher National Certificate in Business: 601/8364/0
 • Pearson BTEC Level 5 Higher National Diploma in Business: 601/8365/2

Het diploma wordt vertrekt door Pearson Education Ltd.: het grootste diploma toekenningsorgaan van het Verenigd Koninkrijk met academische en beroepskwalificaties die wereldwijd worden erkend en gebenchmarkt. Pearson is ‘s werelds meest toonaangevende leerbedrijf.

Het derde collegejaar, het TOP-up jaar, kun je gaan volgen bij een universiteit in het buitenland of in deeltijd bij Kronenburgh International Business School.

Bij BTEC wordt gewerkt met een portfolio opbouw. Bij elke unit maak je een opdracht en moet je voldoen aan de aanvullende eisen vanuit het onderwijs. Alle positief afgeronde opdrachten bij elkaar geven het totale portfolio dat zal worden beoordeeld om te bepalen of je voldoende credits hebt behaald om in aanmerking te komen voor een certificaat / diploma / graad. Ook het laatste TOP-up deeltijd collegejaar bij Kronenburgh werkt dus met de portfolio opbouw zoals hierboven beschreven.

Doe je het TOP-up jaar bij een universiteit in het buitenland, dan zijn de eisen van die specifieke universiteit van toepassing om je bachelor graad te behalen.

Planning

In de deeltijdopleiding verzorgen we de eerstejaars colleges op dinsdagmiddag en -avond. De tweedejaars colleges op woensdagmiddag en -avond. De derdejaarscolleges zijn op donderdagmiddag en -avond.

Tijdens het collegejaar start er elke 5e collegeweek een nieuwe unit. Elke 5e collegeweek kunt u dus starten met de opleiding.

Start: dinsdag 28 september 2021, dinsdag 9 november 2021, dinsdag 14 december 2021, dinsdag 1 februari 2022, dinsdag 15 maart 2022, dinsdag 19 april 2022, dinsdag 7 juni 2021

Collegetijden: 13.30 tot 20.50 uur.

Collegerooster:

Bekijk het eerstejaars deeltijd programma BTEC4 HNC.

Bekijk het tweedejaars deeltijd programma BTEC 5 HND.

Bekijk het derdejaars deeltijd programma TOP-up

Investering

Collegegeld:

HNC deeltijd € 4.495,- (optioneel in 10 termijnen van € 461,-)
HND deeltijd € 4.495,- (optioneel in 10 termijnen van € 461,-)
Top-up deeltijd € 6.000,- (optioneel in 10 termijnen van € 615,-)

Collegegeld per unit: € 575,-

Je brengt je eigen laptop mee voorzien van de Microsoft Office suite (Word, Excel, PowerPoint).

Collegegeld is inclusief:

 • aanmeldingskosten;
 • studiemateriaal (het is wel mogelijk dat extra lesmateriaal wordt voorgeschreven, als indicatie tot € 250,- per jaar.

Betaalt de overheid mee?
De opleidingskosten die je maakt in 2021 zijn fiscaal verrekenbaar via de inkomstenaangifte. Lees meer op de site van de belastingdienst.

In 2022 komt er een nieuwe regeling: Stimulering Arbeidsmarktpositie. Via het UWV kunt u dan tot 1000,- per jaar aanvragen. Voor de regeling is een jaarlijks totaalbudget beschikbaar van 218 miljoen euro verdeeld over 6 aanvraagtermijnen. Op=op, dus wees er vanaf 2022 op tijd bij!

Een werkgever kan opleidingskosten van medewerkers fiscaal verrekenen.

Vervolgonderwijs

Na afronding van het Top-up programma kunnen studenten gaan werken of verder studeren: een masteropleiding bij een Nederlandse Universiteit of HBO onderwijsinstelling of een Internationale Universiteit.

Je moet je ervan bewust zijn dat universitaire toelatingseisen altijd aan verandering onderhevig zijn. Bij een Universitaire master worden weer andere eisen gesteld dan een HBO master.

Meer informatie?

Je kunt:

• bellen: +31 70 3998806
• mailen: info@ibs-kronenburgh.nl
• langskomen: Dinsdagavond > Inloopavond
• meet online: mail e-adres en tijdstip en ontvang een ‘zoom’ uitnodiging

Vraag studiegids in print
Download digitale studiegids
Download digitale studiegids
Meld je aan

‘Het gestructureerde onderwijs van Kronenburgh “Think – Act – Grow”, past perfect bij mij. Zo kom ik tot mooie resultaten.’

Student