Project omschrijving

voltijd HBO Associate Pathway: Ondernemer Small Business

Pearson BTEC level 5 Higher National Diploma HND in Business Entrepreneurship, 2-jaar, Engelstalig

De eerste twee jaar van de HBO Bachelor International Business Management is het internationaal erkende Higher National Diploma HND in Business. Binnen dit Associate programma kun je specialiseren in Business Entrepreneurship (Ondernemen). Na de succesvolle afronding van dit tweede jaar krijg je het Higher National Diploma HND. Vervolgens kun je gaan werken of verder studeren en het bachelorsdiploma behalen.

Zie jij voor jezelf een toekomstige carrière binnen het (internationale) bedrijfsleven? Wil jij opgeleid worden tot business entrepreneur? Dan is deze specialisatie Business Entrepreneurship precies wat je zoekt.

Binnen het managementteam van een bedrijf heeft ieder lid vaak een specialisatie zoals Marketing, HRM, Financiën of Rechten. Wanneer jij kiest voor de specialisatie ‘Entrepreneurship’ ben je dus het aangewezen MT-lid om sparring-partner te zijn voor de afdelingen die zich bezig houden met ‘new business’ en sales. De commerciële mensen dus binnen het bedrijf.

Brede commerciële ondernemerskennis is natuurlijk ook handig als toekomstig ondernemer maar ook super interessant als algemene kennis.

Managers met een commerciële ondernemersachtergrond zijn waardevol voor bedrijven. Hier past dan ook een goed salaris.

Wil jij de commerciële ondernemers vraagstukken die spelen binnen een internationaal bedrijf gaan managen? Start dan de opleiding HBO Associate / HND Business Entrepreneurship bij Kronenburgh International Business School.

(Ben je opzoek naar de deeltijd HND Business Entrepreneurship?)

Carrière gericht onderwijs

De voltijd Associate HBO Business met specialisatie Business Entrepreneurship (commercieel ondernemen) is gericht op het ontwikkeling van de praktische, interpersoonlijke en denkvaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn binnen het (internationale) bedrijfsleven. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met internationale werkgevers. Deze werkgevers zijn op zoek naar medewerkers met een grondige basis. Zo maak je jouw meerwaarde snel duidelijk.

Na de afronding van de Associate HND opleiding ben je ook klaar voor werk of de Top-up vervolgopleiding bachelor Business Management (1 of 1,5 jaar).

Wat maakt dit programma zo speciaal?
– Internationaal erkend BTEC5 Higher National Diploma HND in Business;
– Specialisatie programma (Pathway) Business Entrepreneurship;
– HND is dé vooropleiding voor het Top-up bachelor programma bij een buitenlandse Universiteit (1 jaar) of bij Kronenburgh (1,5 jaar);
– Tweejarig, Engelstalig programma inclusief bedrijfsstage (internship) (CV-building);
– Toegang voor studenten uit alle landen van de Europese Unie (EU);
– Kleinschalig particulier onderwijs (gemiddelde 15 studenten);
– Studenten met ambitie en docenten uit de praktijk (professionals);
– 4-daagse collegeweek en optioneel extra vakken;
– Goede balanstheorie en praktijk: ochtend: werkcolleges, middag: practicum;
– Opdrachten maken tijdens het practicum onder begeleiding van de docent;
– Engelstalig: de beste voorbereiding op studeren in het buitenland en werken binnen internationale bedrijven;

Kronenburgh International Business School: “We educate talent for future board positions”

Het Associate HBO Business programma met de specialisatie (Pathway) Business Entrepreneurship (commercieel ondernemen) is een voltijd Engelstalige 2-jarige opleiding. Het eerste jaar is het HNC programma. HNC en HND samen zijn weer de eerste twee jaar van het bachelor programma International Business Management.

Het programma is onderdeel van het internationale kwalificatiesysteem voor hoger onderwijs:

(1) BTEC Level 4 Higher National Certificate in Business (HNC)
(2) BTEC Level 5 Higher National Diploma in Business (HND)
(3) TOP-up programma: Bachelor in Business and Management BA(Hons)

(1) BTEC Level 4 Higher National Certificate (HNC) in Business

Het Level 4 Higher National Certificate in Business biedt studenten een brede inleiding op het vakgebied ‘Business’. Studenten doen praktische vakkennis op in de breedte middels colleges, zelfstudie en onderzoek. HNC-afgestudeerden zullen nauwkeurig en gepast kunnen communiceren en werken met een zekere mate van persoonlijke verantwoordelijkheid. Ze hebben een reeks vaardigheden ontwikkeld om te zorgen voor effectief teamwork, probleemoplossend vermogen, het nemen van initiatieven, organisatorisch vermogen. Ze zullen flexibel zijn in hun benadering van zaken, veerkracht tonen onder druk en uitdagende doelstellingen behalen binnen de gegeven kaders. Meer informatie: www.highernationals.com.

In het eerste collegejaar volgen alle studenten hetzelfde collegeprogramma. Voor elke specialisatie van het tweede jaar is er ter kennismaking een relevante unit.

Tijdens een collegedag bespreekt de docent in de ochtend de nieuwe leerstof. ’s Middags werk je aan de opdracht (assignment) die bij de unit hoort (een business case). Zo pas je elke dag de nieuwe theorie weer toe. Dit doe je onder begeleiding van de docent. Aan het einde van elke collegedag is er de einde-dag-toets. Zo leer je elke dag een stukje ter voorbereiding op het tentamen aan het einde van de unit. De unit wordt verder afgesloten met een assessment: een presentatie bij de opdracht die je hebt gemaakt. Dit is de Think – Act – Grow aanpak van Kronenburgh.

BTEC Level 4 units

 • Professional Identity and Practice
 • Business and the Business Environment
 • Marketing Processes and Planning
 • Accounting Principles
 • Business Law
 • Human Resource Management
 • Leadership and Management
 • Managing a Successful Business Project
 • Innovation and Commercialisation
 • Work Experience / Internship

Tijdens het Internship werk je aan het Business Project en werk je mee aan andere lopende projecten binnen een bedrijf.

(2) BTEC Level 5: Higher National Diploma (HND) in International Business

Level 5 Higher National Diploma gediplomeerden hebben een goed begrip ontwikkeld van de principes in hun vakgebied en de toepassing hiervan in de breedte. Ze hebben geleerd om de geschiktheid van verschillende benaderingen voor het oplossen van problemen te beoordelen. Ze kwaliteiten ontwikkeld die nodig zijn voor het nemen van persoonlijke verantwoordelijkheid en het managen van besluitvorming. Het opleidingsprogramma streeft ernaar dat studenten professionele, zelfreflecterende individuen zijn die in staat zijn om aan de eisen van werkgevers in het bedrijfsleven te voldoen en zich aan te passen aan een constant veranderende wereld. Meer informatie: www.highernationals.com.

De Think – Act – Grow aanpak is ook dit jaar weer van toepassing.

Er zijn dit collegejaar generieke units (voor alle studenten) en specialisatie units. Je specialisatie wordt vermeld op het HND diploma.

De unit 14. Statistics for Management, leidt op voor het externe examen GMAT. Veel onderzoeksuniversiteiten hanteren dit examen als toelatingseis. Het behalen van dit examen opent de weg naar de universitaire MBA (Master Business Administration) na het behalen van de Bachelor.

BTEC level 5 units

Generiek

 • Research Project
 • Pitching and Negotiation Skills
 • Organisational Behaviour
 • Business Strategy
 • Statistics for Management / GMAT
 • Global Business
 • Sales Management

Specialisatie

 • Identify Entrepreneurial Opportunities
 • Launching a New Venture
 • Managing and Running Small Business

Internship

Tijdens het Internship (stage) werk je aan het Research Project binnen een bedrijf. Tevens werk je mee op een afdeling die aansluit bij je specialisatie.

Dit programma is alleen toegankelijk voor studenten:

 • uit (1) Nederland en (2) de Europese Unie (EU / EEA en Zwitserland) (studenten van buiten Europa krijgen geen toegang)
 • in de leeftijd van 17 tot 25 jaar bij aanvang van de opleiding.

Controleer of je voldoet aan de criteria: vul de checklist in.

Eisen vooropleiding

– Nederlands onderwijs: MBO4-diploma, HAVO-diploma of overgangsbewijs VWO4>5 / overgangsbewijs VWO 5>6 / VWO-diploma;

– International onderwijs:

 • A BTEC Level 3 qualification in Business;
 • A GCE Advanced Level profile that demonstrates strong performance in a relevant subject or adequate performance in more than one GCE subject. This profile is likely to be supported by GCSE grades at A* to C (or equivalent and/or 9 to 4 (or equivalent) in subjects such as maths and English;
 • Other related UK Level 3 qualifications;
 • European Qualifications Framework for Lifelong learning (EQF): level 4 EQF;
 • An international equivalent of the above.

– Advies / gewenst:

 • Nederlands onderwijs: Wiskunde en Economie in het vakkenpakket.
 • International Education: an A* to C grade GCSE Maths and/or 9 to 4 in GCSE Maths, prior to starting the course.

Wanneer niet voldaan wordt aan de toelatingseisen, maar verwacht wordt de opleiding toch met goed gevolg te kunnen afronden, is er de optie tot het maken van de Kronenburgh IBS 18+ -test.

Eisen beheersing Engelse taal

 • Common European Framework of Reference (CEFR) level B1 (met goede cijfers, dus liefst B2)
 • PTE 51
 • IELTS 5.5; Lezen en schrijven op 5.5
 • of vergelijkbaar
 • of 2 jaar Engelstalig onderwijs gevolgd.

Bij een onvoldoende beheersing kan een taalopleiding worden gevolgd bij het Kronenburgh Language College in Den Haag.

Om de onderwijssystemen in de verschillende Europese landen te kunnen vergelijken, werd het European Qualification Framework EQF ontwikkeld. Het HND Business programma is als volgt gewaardeerd (see Nuffic):

 • Higher National Certificate in Business HNC: EQF5;
 • Higher National Diploma in Business HND: EQF5.

HND wordt in Nederland minimaal gelijk gesteld aan het Associate programma.

HNC and HND

Kronenburgh International Business School verzorgt de onder licentie en toezicht van Pearson. Pearson Education Ltd.: het grootste diploma toekenningsorgaan van het Verenigd Koninkrijk met academische en beroepskwalificaties die wereldwijd worden erkend en gebenchmarkt. Pearson is ’s werelds meest toonaangevende leerbedrijf. Pearson verstrekt dan ook het internationaal erkende HNC (certificate) en het HND (diploma).

Het programma is opgebouwd uit BTEC units. De Ofqual Regulated Qualifications Framework (RQF) Qualification numbers zijn:

 • Pearson BTEC Level 4 Higher National Certificate in Business: 601/8364/0
 • Pearson BTEC Level 5 Higher National Diploma in Business: 601/8365/2

Toetsing

Tijdens de voltijds opleiding eindigen we elke collegedag met een einde-dag-toets over de theorie van die dag. Zo stimuleren we je om elke collegedag echt een stukje theorie in je op te nemen. Ook krijgen jij en de docent dagelijks feedback of de theorie goed is geland of dat herhaling of extra uitleg nodig is. Aan het einde van de unit is er een theorie-toets. Het eindcijfer voor de dagtoets en theorietoets moet voldoende zijn om toegang te krijgen tot het assessment.

Per unit krijg je een ‘opdracht’. Je laat zien dat je de theorie kunt toepassen binnen een praktijkcase. Ook ga je op zoek naar extra relevante theorie/literatuur en zorg je voor een bibliografie in je uitwerking. Je laat zien dat je met een kritische blik je eigen conclusies kunt trekken op basis van literatuur en geformuleerde adviezen. In de eerste twee jaar zit er ook een presentatiegedeelte bij de opdracht. De opdracht en presentatie worden beoordeeld (assessment).

Zo wordt bij de afronding van elke unit een portfolio van opdrachten opgebouwd. Het portfolio wordt weer beoordeeld om te bepalen of je voldoende studiepunten hebt behaald om in aanmerking te komen voor het HND-diploma.

Introductie

In Den Haag zijn verschillende studentenverenigingen: de gezelligheidsverenigingen HSV en INTAC, roeivereniging Pelargos, de christelijke vereniging Navigators en schutterskorps HSSK. Deze verenigingen organiseren bijeenkomsten voor nieuwe leden. Een mooie gelegenheid om het studentenleven binnen Den Haag te ontdekken.

Introductiedag: maandag 26 augustus 2024. We informeren je over ons onderwijssysteem en gaan naar het strand voor enkele teambuildingactiviteiten zoals beachvolleybal en golfsurfen.

Start colleges: dinsdag 27 augustus 2024.

Tussentijdse instroom is mogelijk in oktober, januari of april.

Collegejaar: Van augustus tot en met maart zijn de collegeperiode. Vanaf april is er de bedrijfsstage tot aan de zomervakantie.

Collegetijden: Maandag tot donderdag van 9.00 tot 16.20 uur (op vrijdag collegevrij).

Studiereis: Er is een studiereis gepland voorafgaand aan de bedrijfsstage.

Collegerooster:

De beste investering
Kronenburgh is een privéschool en biedt internationaal erkende programma’s aan. Je investeert in goed onderwijs en daar heb je je hele toekomstige carrière profijt van.

Entrepreneur Small Business
Propaedeutical
First year: BTEC4 HNC All streams
College fee / tution fee € 15.995,00
Registration Pearson € 600,00
Core Textbook Pearson € 25,00
Literature € 180,00
Total € 16.800,00
Associate
Second year: BTEC5 HND
Pathway: Entrepreneur Small Business
College fee / tution fee € 15.995,00
Registration Pearson second year € 50,00
Literature € 605,00
Total € 16.650,00
Total € 33.450,00
Jaarlijks KIBS collegegeld
In 8 termijnen + 3% € 2.059,36
.059,36

Je geeft jezelf op voor het optionele externe GMAT exam. Dit verloopt niet via Kronenburgh zie www.mba.com. De indicatieve kosten: € 300,-.

Goed om te weten

 • Prijzen Pearson zijn onderhevig aan wisselkoersen.
 • Pearson kan prijzen wijzigen.
 • Literatuur is gebaseerd op prijzen voorgaande collegejaar. Nieuwe literatuurlijsten komen pas beschikbaar voor zomervakantie.

Overige Kosten

 • Je brengt je eigen laptop mee. Wij werken met Microsoft Office suite (Word, Excel, PowerPoint (volledige softwareversies, dus geen gratis of beperkte versies).
 • Je hebt een representatief business suit (donderdags Tenue de Ville, bij bedrijfsbezoeken en op aangeven docent).
 • Het is mogelijk dat er extra collegemateriaal / literatuur in rekening wordt gebracht.
 • Bij deelname aan een keuze unit zijn er extra literatuurkosten.
 • Bij studievertraging wordt € 100,- in rekening gebracht om de inschrijving bij Pearson voort te zetten.
 • Bij niet behalen voldoende studieresultaten zijn er kosten voor volgen colleges, maken tentamens en assessments (afhankelijk van wat nodig is).

Studiefinanciering

Je wordt ingeschreven bij Pearson. Pearson is een internationale opleider gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Dit betekent dat je studiefinanciering kunt aanvragen als een student die in het buitenland studeert (ook al volg je de colleges bij Kronenburgh in Nederland).

Kijk op Duo ‘studeren in het buitenland‘ en lees over de voorwaarden en ontdek of je in aanmerking komt voor studiefinanciering. Vraag de studiefinanciering tijdig aan en gebruik dit formulier. Duo (afdeling SF Wereld HO) beoordeelt elke aanvraag afzonderlijk.

Bij BTEC4-5 / HNC-HND is er net als bij HBO-Universiteit alleen studiefinanciering mogelijk voor studenten vanaf 18 jaar tot 30 jaar (tot 18 jaar ontvangen ouders kinderbijslag).

Ben je ouder dan 30 jaar, dan is er het ‘leven lang leren krediet’ voor voltijd of duaal studeren: lees hierover meer bij Duo.

Na afronding van het Associate HND-programma kun je gaan werken of verder studeren en je bachelors degree halen in 1 of 1,5 jaar.

Ga je studeren bij een buitenlandse universiteit dan kun je in 1 jaar je degree halen. Dit kan bij de Universiteit van Essex, maar ook bij een andere universiteit die een Top-up aanbied in de richting Business (and Management). Ga naar de degree finder en vind universiteiten met een Top-up programma. Deze lijst is overigens niet compleet. Kijk ook bij de universiteit van je keuze of de een Top-up programma aanbieden in Business (and Management). Let op: universitaire toelatingseisen zijn aan verandering onderhevig. Een jaar studeren in het buitenland staat goed op je CV.

Ga je verder studeren bij Kronenburgh in samenwerking met de Universiteit van Essex, dan kun je in 1,5 jaar je bachelors degree halen. Dit is dan een parttime studieperiode waarbij je werken en leren combineert. Dit vraagt van studenten een goede zelfdiscipline. Lees meer over de Bachelor ‘Business and Management‘.

Meer informatie?

Je kunt:

• bellen: +31 70 3998806
• mailen: info@ibs-kronenburgh.nl
• langskomen: Dinsdagavond > Inloopavond
• meet online: mail e-adres en tijdstip en ontvang een ‘zoom’ uitnodiging

Vraag studiegids in print
Download digitale studiegids
Meld je aan

‘Het gestructureerde onderwijs van Kronenburgh “Think – Act – Grow”, past perfect bij mij. Zo kom ik tot mooie resultaten.’

Student