Project omschrijving

Kronenburgh voltijd MBO4 International Business Den Haag

Is de wereld jouw toekomstige speelveld? Ga jij voor een mooie baan binnen het internationale bedrijfsleven? Heb jij interesse in verschillende culturen? Schrijf je dan in voor International Business BTEC3 Extended Diploma (fulltime) bij Kronenburgh International Business School The Hague. Je wordt breed opgeleid tot (assistent) business manager inzetbaar op vele fronten binnen het bedrijfsleven. Je veel leren over klant- en marktvereisten, concurrentie, duurzaamheid en het inspelen op economische, politieke en technologische veranderingen.

Het BTEC3 Entrepreneurship: Small Business-programma is bedoeld voor studenten in de leeftijd van 15 tot 22 jaar. Het is een tweejarige, voltijds opleiding (fast-track).

Zowel in het eerste als het tweede leerjaar ga je na 3 collegeperiodes stage lopen (beroepspraktijkvorming) binnen een bedrijf. In het tweede jaar doet je tot slot de proeve van bekwaamheid (eindexamen) op de stageplek.

Het is een Engelstalig programma. Studenten uit alle landen van de Europese Unie (EU) zijn welkom bij Kronenburgh International Business School (lees de toelatingseisen).

Door een Engelstalig programma te volgen, gebruik je het Engels actief en ga je in niveau snel vooruit. Ook onze Bachelor (de vervolgopleiding) is in het Engels. Vanzelf sprekend is het ook belangrijk om je Engels goed te beheersen als ondernemer in je samenwerking met internationale toeleveranciers en klanten. Verder verzorgen wij dit programma in het Engels omdat het een internationaal erkend onderwijsprogramma is: BTEC3. Lees meer over BTEC3.

Na afronding van deze opleiding kun je kiezen voor ons vervolgprogramma (ook Engelstalig): de Bachelor Business (Hons).

Algemene informatie

Breed inzetbaar binnen het bedrijfsleven

Studenten kunnen als assistent-manager een baan vinden bij (internationale) ondernemingen zoals internationale groothandel, productiebedrijven en dienstverlening. De assistent-manager is ondernemend en creatief om zo commerciële inzichten in import en export te implementeren. De assistent-manager werkt binnen verschillende culturen en weet met internationale wet- en regelgeving om te gaan om zo verkoopdoelen te realiseren.

Wat maakt dit programma zo speciaal?
– Versneld MBO4 programma;
– Internationaal BTEC3 collegeprogramma;
– Open voor studenten uit alle landen van de Europese Unie (EU);
– Gemiddelde groepen van 15 studenten;
– Positieve en ambitieuze collega-studenten;
– Goede balanstheorie en praktijk: ochtend: werkcolleges, middag: practicum;
– Huiswerkbegeleiding tijdens het practicum;
– Docenten die ook in de praktijk professioneel werken;
– Mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland;
– Engels gesproken: de beste voorbereiding op toegang tot de internationale hbo programma’s en een functie bij internationaal werkende bedrijven.

Meer informatie over Pearson en BTEC level 3.

Opleidingsniveau
Deze MBO4 beroepsopleiding (vocational learning) op havo-niveau is dé voorbereiding op een bachelor (pré bachelor / pré university). Lees meer over de keuze tussen havo of mbo4 bij Kronenburgh.

Studieprogramma

Eerste jaar (Basisdeel):
Generiek:
– Nederlands, Engels en Rekenen (Nederlands is voor studenten die MBO4 doen).

Beroepsspecifiek:

 • Investing Retail Business
 • Exploring Business
 • Investigating Customer Services
 • Research and Plan a Marketing Campaign
 • Principles of Management
 • Intrapreneurship and innovation in an Enterprise
 • Sales Techniques and Processes
 • Managing an Event
 • Business Spanish
 • Digital Marketing
 • International Business

– Business Internship / Beroepspraktijkvorming BPV.

Tweede jaar (Profieldeel):
Generiek:
– Nederlands, Engels en Rekenen.

Beroepsspecifiek:

 • International Logistics / Exportplanning
 • Enterprise and Entrepreneurs
 • Launch and Run an Enterprice
 • Survival and Growth
 • Business Decision Making (for MBO4 keuzedeel Spanish or Havo Economie)
 • Branding
 • Cost and Management Accounting
 • Business Finance
 • Team Building in Business
 • Developing an Enterprise Strategy
 • Market Research
 • Business Etiquette

– Stage / Beroepspraktijkvorming BPV / Work Experience in Business.

De Keuzedelen zijn:

 • Ondernemer MKB (K0165) en
 • Havo Economie (K0843) of Spaans A2 (K0098) / Spaans B1 (K0099)

Meer informatie over Pearson en BTEC level 3.

Toelatingseisen

Het Kronenburgh International Business-programma MBO4 / BTEC3 is in de eerste plaats bedoeld voor studenten in de leeftijdsgroep van 16 tot 22 jaar die willen worden opgeleid tot assistent-manager binnen het internationale bedrijfsleven of willen doorstromen naar een HBO opleiding International Business.

De opleiding staat open voor studenten uit alle landen van de Europese Unie (EU);

De toelatingseisen zijn:
– Nederlands onderwijssysteem: ‘diploma vmbo gemengd of theoretische leerweg TL / mavo diploma’. Ook een overgangsbewijs ‘havo 3>4’ geeft toegang tot het programma. Onze opleiding is op het niveau van ‘havo 4-5’.
– Internationaal systeem: studenten van internationale scholen na 4 jaar secundair onderwijs niveau 2 in het Europees kwalificatiekader voor levenslang leren (2EQF).

Engels op A2 met goede cijfers (B1 is gewenst). Er is een intaketest. Op basis hiervan kan het advies zijn een aanvullende opleiding Engels te doen bij het Kronenburgh Language College (of elders).

Examinering

Het Kronenburgh International Business Program MBO4 / BTEC3 kan in twee diploma’s resulteren:
– het diploma MBO4 International Business; en of
– het Pearson BTEC International Level 3 Extended Diploma in Business.

MBO4
Erkend onderwijs door het Nederlandse ministerie van Onderwijs, crebonumer: 25133 Assistent Manager Internationale Groothandel (Nederlands diploma voor beroepsonderwijs internationaal erkend EQF4). Zie ook het kwalificatiedocument.

Je ontvangt het MBO4-diploma wanneer je een voldoende hebt voor de opleidingsmodules, je voldoet aan de slaagzakregeling, de stages voldoende zijn, aan de inspanningsverplichting Loopbaan en Burgerschap is voldaan en je geslaagd bent voor het praktijkexamen. Meer informatie is beschikbaar in de Onderwijsexamenregeling OER; als document beschikbaar via het Kronenburgh onderwijssysteem Viadesk.

BTEC3
De modules worden beoordeeld met behulp van een beoordelingsschaal van Distinction (D), Merit (M), Pass (P) en Unclassified (U). Alle modules dragen evenredig (afhankelijk van de grootte van de module) bij aan het algemene kwalificatieniveau.
Om een ​​kwalificatie te krijgen, moet je alle modules (1080 GLH) voltooien, een Pass behalen of hoger in alle verplichte modules. 180 GLH alleen in U-klasse toegestaan ​​van andere (niet-verplichte) BTEC3-modules.

Planning

Introductie: maandag 30 augustus 2021 maken we een start met het introductieprogramma. We informeren je over ons onderwijssysteem en gaan naar het strand voor enkele teambuildingactiviteiten zoals beachvolleybal en golfsurfen.

Start colleges: dinsdag 31 augustus 2021.

Tijden: maandag tot vrijdag van 9.00 tot 16.20 uur.

Collegedag: ‘s Ochtends neem je deel aan de werkcolleges. ‘S Middags neem je deel aan het practicum. Tijdens het practicum doe je al het ‘huiswerk’ onder begeleiding van de docent.

Het collegejaar bestaat uit meerdere collegeperiodes. De laatste collegeperiode is de bedrijfsstage.

In het eerste jaar is er ook een studiereis gepland vóór de bedrijfsstage.

Collegerooster jaar 1
Collegerooster jaar 2

Investeringen

Kronenburgh is een particuliere school, daarom is er geen overheidsfinanciering. De investeringen zijn:

 • Collegegeld per collegejaar € 12.499,- (Optioneel te betalen in 10 termijnen per jaar € 1.281, -) (Collegegeld is inclusief: inschrijfkosten, introductiedag, vlucht en hotelkosten studiereis).
 • Studiemateriaal: eerste jaar € 775, – (op basis van 2020-2021) / Studiemateriaal tweede jaar € 580, – (op basis van 2020-2021) zie Studystore (Kronenburgh College) voor de werkelijke kosten. Het is mogelijk dat extra studiemateriaal in rekening wordt gebracht.
 • Je neemt je eigen laptop mee. We werken met Microsoft Office-pakket (Word, Excel, PowerPoint (volledige softwareversies, dus niet vrij van beperkte versies)) minimaal 8 RAM-werkgeheugen en USB-poort.
 • Je hebt een business suit.

Meer informatie?

Je kunt:

• bellen: +31 70 3998806
• mailen: info@ibs-kronenburgh.nl
• langskomen: Dinsdagavond > Inloopavond
• meet online: mail e-adres en tijdstip en ontvang een ‘zoom’ uitnodiging

Vraag studiegids in print
Download digitale studiegids
Meld je aan

‘Het gestructureerde onderwijs van het Kronenburgh College “Think – Act – Grow”, past bij mij! Het stimuleert om mooie resultaten te behalen.’

Student