Project omschrijving

Kronenburgh voltijd MBO4 Ondernemer Small Business Den Haag

Droom jij ervan om je eigen bedrijf te runnen en wil je leren hoe je als ondernemer de juiste beslissingen kunt nemen? Wil je beginnen met nieuwe onderneming en inspelen op de nieuwste trends? Schrijf je dan in voor de Entrepreneur Small Business aan de Kronenburgh International Business School. Met dit brede, economische onderwijsprogramma kun je alle kanten op. Omdat je alle aspecten van een bedrijf leert: financieel, commercieel, logistiek, personeel, organisatie en management. Studenten worden bij Kronenburgh dus breed opgeleid tot assistent ondernemer inzetbaar op vele fronten binnen het bedrijfsleven.

Het BTEC3 Entrepreneurship: Small Business-programma is bedoeld voor studenten in de leeftijd van 15 tot 22 jaar. Het is een tweejarige, voltijds opleiding (fast-track).

Zowel in het eerste als het tweede leerjaar ga je na 3 collegeperiodes stage lopen (beroepspraktijkvorming) binnen een bedrijf. In het tweede jaar doet je tot slot de proeve van bekwaamheid (eindexamen) op de stageplek.

Het is een Engelstalig programma. Studenten uit alle landen van de Europese Unie (EU) zijn welkom bij Kronenburgh International Business School (lees de toelatingseisen).

Door een Engelstalig programma te volgen, gebruik je het Engels actief en ga je in niveau snel vooruit. Ook onze Bachelor (het vervolg op deze opleiding) is in het Engels. Vanzelf sprekend is het ook belangrijk om je Engels goed te beheersen als ondernemer in je samenwerking met internationale toeleveranciers en klanten. Verder verzorgen wij dit programma in het Engels omdat het een internationaal erkend onderwijsprogramma is: BTEC3. Lees meer over BTEC3.

Breed inzetbaar binnen het bedrijfsleven

Studenten kunnen als assistent-ondernemer een baan vinden bij (small) business ondernemingen.

De assistent-ondernemer is creatief om commerciële inzichten in ondernemerschap te implementeren. De assistent-ondernemer vervult alle soorten rollen binnen de ondernemer om verkoopdoelen te behalen.

Wat maakt dit programma zo speciaal?
– Versneld MBO4 programma;
– Internationaal BTEC3 collegeprogramma;
– Gemiddelde groepen van 15 studenten;
– Positieve en ambitieuze collega-studenten;
– Goede balanstheorie en praktijk: ochtend: werkcolleges, middag: practicum;
– Huiswerkbegeleiding tijdens het practicum;
– Docenten die ook in de praktijk professioneel werken;
– Mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland;
– Engels gesproken: de beste voorbereiding op toegang tot de internationale hbo programma’s en een functie bij internationaal werkende bedrijven.

Meer informatie over Pearson en BTEC level 3.

Studieprogramma 1e en 2e leerjaar:

Eerste jaar (Basisdeel):
Generiek:
– Nederlands, Engels en Rekenen.

Beroepsspecifiek:

 • Investing Retail Business
 • Exploring Business
 • Investigating Customer Services
 • Research and Plan a Marketing Campaign
 • Principles of Management
 • Intrapreneurship and innovation in an Enterprise
 • Sales Techniques and Processes
 • Branding
 • Business Spanish
 • Survival and Groth
 • Cost and Management Accounting

– Business Internship / Beroepspraktijkvorming BPV.

Tweede jaar (Profieldeel):
Generiek:
– Nederlands, Engels en Rekenen.

Beroepsspecifiek:

 • International Logistics
 • Enterprise and Entrepreneurs
 • Business Decision Making
 • Human Resources
 • Lean Creative
 • Teambuilding in Business
 • Business Finance
 • Spanish or Business and Environmental Sustainability + Social Enterprice
 • Developing an Enterprise Strategy
 • Market Research
 • Business Etiquette

– Stage / Beroepspraktijkvorming BPV / Work Experience in Business.

De Keuzedelen zijn:

 • Entrepreneurial Behavior (K0072) and
 • Lean Creative (K0512) and
 • Spaans A1-A2 (K0999) / Spaans A2-B1 (K1000) or Environmental Sustainability (K0031)

Meer informatie over Pearson en BTEC level 3.

De toelatingseisen:

Het Kronenburgh MBO4 / BTEC3 programma Ondernemer Retail / Small Business is in de eerste plaats bedoeld voor studenten in de leeftijdsgroep van 16 tot 19 jaar die willen worden opgeleid tot ondernemer of willen doorstromen naar een HBO opleiding in deze richting.

De toelatingseisen zijn:
– Nederlands onderwijssysteem: ‘diploma vmbo gemengd of theoretische leerweg TL / mavo diploma’. Ook een overgangsbewijs ‘havo 3>4’ geeft toegang tot het programma. Onze opleiding is op het niveau van ‘havo 4-5’.
– Internationaal systeem: studenten van internationale scholen na 4 jaar secundair onderwijs niveau 2 in het Europees kwalificatiekader voor levenslang leren (EQF). Onze opleiding bevindt zich op niveau 4 EQF.

De Examinering:

Het Kronenburgh MBO4 / BTEC3 opleiding Ondernemer Retail Small Business kan in twee diploma’s resulteren:
– het diploma MBO4 Ondernemerschap retail; en of
– het Pearson BTEC International Level 3 Extended Diploma in Enterprise an Entrepreneurship.

MBO4
Erkend onderwijs door het Nederlandse ministerie van Onderwijs, crebonumer: 25166 Ondernemer retail (Nederlands diploma voor beroepsonderwijs internationaal erkend EQF4). Zie ook het kwalificatiedocument.

Je ontvangt het MBO4-diploma wanneer je een voldoende hebt voor de opleidingsmodules, je voldoet aan de slaagzakregeling, de stages voldoende zijn, aan de inspanningsverplichting Loopbaan en Burgerschap is voldaan en je geslaagd bent voor het praktijkexamen.

BTEC3
De modules worden beoordeeld met behulp van een beoordelingsschaal van Distinction (D), Merit (M), Pass (P) en Unclassified (U). Alle modules dragen evenredig (afhankelijk van de grootte van de module) bij aan het algemene kwalificatieniveau.
Om een ​​kwalificatie te krijgen, moet je alle modules (1080 GLH) voltooien, een Pass behalen of hoger in alle verplichte modules. 180 GLH alleen in U-klasse toegestaan ​​van andere (niet-verplichte) BTEC3-modules.

De Planning:

Introductie: maandag 30 augustus 2021 maken we een start met het introductieprogramma. We informeren je over ons onderwijssysteem en gaan naar het strand voor enkele teambuildingactiviteiten zoals beachvolleybal en golfsurfen.

Start colleges: dinsdag 31 augustus 2021.

Tijden: maandag tot vrijdag van 9.00 tot 16.20 uur.

Collegedag: ‘s Ochtends neem je deel aan de werkcolleges. ‘S Middags neem je deel aan het practicum. Tijdens het practicum doe je al het ‘huiswerk’ onder begeleiding van de docent.

Het collegejaar bestaat uit meerdere collegeperiodes. De laatste collegeperiode is de bedrijfsstage.

In het eerste jaar is er ook een studiereis gepland vóór de bedrijfsstage.

Collegerooster jaar 1
Collegerooster jaar 2

De investeringen:

Kronenburgh is een particuliereschool, daarom is er geen overheidsfinanciering. De investeringen zijn:

 • Collegegeld per collegejaar € 12.499,- (Optioneel te betalen in 10 termijnen per jaar € 1.281, -) (Collegegeld is inclusief: inschrijfkosten, introductiedag, vlucht en hotelkosten studiereis).
 • Studiemateriaal: eerste jaar € 775, – (op basis van 2020-2021) / Studiemateriaal tweede jaar € 580, – (op basis van 2020-2021) zie Studystore (Kronenburgh College) voor de werkelijke kosten. Het is mogelijk dat extra studiemateriaal in rekening wordt gebracht.
 • Je neemt je eigen laptop mee. We werken met Microsoft Office-pakket (Word, Excel, PowerPoint (volledige softwareversies, dus niet vrij van beperkte versies)) minimaal 8 RAM-werkgeheugen en USB-poort.
 • Je hebt een business suit.

Het vervolgonderwijs:

Ons MBO4-diploma / BTEC3-diploma wordt geaccepteerd door internationale universiteiten en instellingen voor hoger onderwijs.

Vervolgonderwijs Nederlands systeem: HBO Commerciële Economie, Small Business en Retail Management en Sales- en Accountmanagement, Management Economie en Recht (MER), International Business.

Beste vervolgopleiding is: de Bachelor International Business of de Bachelor Entrepreneurship and Small Business Management aangeboden door de Kronenburgh International Business School.

Vervolgonderwijs Internationaal systeem:
– Hoger nationaal diploma in business HND;
– BSc (Hons) in Business en Management;
– BA (Hons) in Business en Finance;
– BA (Hons) en BSc (Hons) in Bedrijfskunde;
– BSc (Hons) in internationaal management;
– BSc (Hons) of BA (Hons) in Marketing;
– BSc (Hons) in Retail Management.

Onderwijsinstellingen voor vervolgonderwijs kunnen hun toelatingseisen aanpassen.

Meer informatie?

Je kunt:

• bellen: +31 70 3998806
• mailen: info@ibs-kronenburgh.nl
• langskomen: Dinsdagavond > Inloopavond
• meet online: mail e-adres en tijdstip en ontvang een ‘zoom’ uitnodiging

Vraag studiegids in print
Download digitale studiegids
Meld je aan

‘Het gestructureerde onderwijs van het Kronenburgh College “Think – Act – Grow”, past bij mij! Het stimuleert om mooie resultaten te behalen.’

Student