Project omschrijving

Voltijd HBO Propedeuse International Business Management

BTEC4 – Higher National Certificate HNC – Business – EQF5 – Engelstalig

Zie jij voor jezelf een toekomstige carrière binnen het (internationale) bedrijfsleven? Wil jij opgeleid worden om zo gericht mee te kunnen werken en de internationale activiteiten van het bedrijf verder tot bloei te brengen? Dan is deze HBO Propedeuse opleiding ‘Business and Management’ precies wat je zoekt.

Binnen een bedrijf is behoefte aan gespecialiseerde medewerkers zoals in de richting Operations, Marketing, HRM of Rechten. Wanneer jij kiest voor ‘International Business’ ga je meewerken op de afdeling Business Development, Import/Export of Transport en Logistiek.

Steeds meer bedrijven concurreren op een wereldwijde markt. Om binnen het internationale bedrijfsleven succesvol te zijn, moet je de verschillende culturen en markten begrijpen en het bedrijf aanpassen aan specifieke behoeften.

Bedrijfskunde

In Nederland is ‘Bedrijfskunde’ de gangbare naam voor deze opleidingsrichting. Met de globalisering is er bijna geen bedrijf meer dat niet ook internationaal werkt. Daarom kiezen we voor ‘International Business and Management’ als naam voor de opleiding. De Propedeuse / HNC is het eerste jaar in de opleiding Bedrijfskunde.

Met international business als werkterrein bouw je veel kennis op van de wereldmarkt kun je voor het bedrijf waar je werkt veel betekenen. Hier past dan ook een goed salaris bij.

Gespecialiseerde internationale kennis is natuurlijk ook handig als toekomstig zelfstandig ondernemer, maar ook super interessant als algemene kennis.

Heb je de ambitie om een bijdrage te leveren aan de internationale activiteiten van het bedrijf waar je werkt en om zo een een boost te geven aan de omzet en winstgevendheid? Start dan de opleiding bij Kronenburgh International Business School en behaal je Higher National Certificate HNC.

Het internationaal erkende HNC programma kan bij Kronenburgh in 1 jaar worden afgerond. Je kunt na dit jaar gaan werken of verder studeren in het tweede Associate / HND collegejaar van het bachelor programma International Business and Management en optioneel kiezen voor een specialisatie.

(Ben je opzoek naar de deeltijd Bachelor International Business and Management?)
(Ben je opzoek naar de online Bachelor International Business and Management?)

Algemene informatie

Carrière gericht onderwijs

De HBO Propedeuze Business and International Management is gericht op het ontwikkeling van de praktische, interpersoonlijke en denkvaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn binnen het (internationale) bedrijfsleven. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met internationale werkgevers. Deze werkgevers zijn op zoek naar breed inzetbare medewerkers met een grondige business basis kennis. Zo maak je jouw meerwaarde snel duidelijk.

Je kunt na dit jaar besluiten om te gaan werken of weer verder te studeren. Je kunt dan instromen binnen het tweede jaar van de Associate / HND van het bachelor programma.

Wat maakt dit programma zo speciaal?
– Internationaal erkend BTEC4 HNC eenjarig programma;
– Het collegejaar wordt bekroond met een internationaal erkend HNC certificaat (Higher National Certificate);
– Gemiddelde groepen van 15 studenten;
– Positieve en ambitieuze collega-studenten;
– Goede balanstheorie en praktijk: ochtend: werkcolleges, middag: practicum;
– Opdrachtbegeleiding tijdens het practicum;
– Docenten die ook in de praktijk professioneel werken;
– Engels gesproken: de beste voorbereiding op internationaal universitair studeren en/of een functie bij internationaal werkende bedrijven;
– Toegang voor studenten uit alle landen van de Europese Unie (EU).

De HBO Propedeuze / HNC Business and International Management van Kronenburgh International Business School is een voltijds programma van een jaar. Het programma is gebaseerd op het internationaal erkende en gewaardeerde kwalificatiesysteem voor hoger onderwijs van Pearson:

 • BTEC Level 4 Higher National Certificate in Business HNC

Daarna kun je optioneel doorstromen naar het vervolg van het bachelor programma:

 • tweede jaar: BTEC Level 5 Higher National Diploma in Business HND
 • derde jaar: Universitair TOP-up programma: Bachelor diploma (Hons)

Dus elk jaar kan worden afgerond met een certificaat, een diploma of een graad.

In het Nederlandse onderwijssysteem is HNC vergelijkbaar met HBO1. HND is vergelijkbaar met HBO3. Top-up is vergelijkbaar met HBO4/Universiteit3. Bekijk hoe Nuffic het Nederlandse en Engelse onderwijssysteem met elkaar vergelijkt.

BTEC Level 4 Higher National Certificate (HNC) in Business

Het Level 4 Higher National Certificate in Business biedt studenten een brede inleiding op het vakgebied ‘Business’. Studenten doen praktische vakkennis op in de breedte middels colleges, zelfstudie en onderzoek. HNC afgestudeerden zullen nauwkeurig en gepast kunnen communiceren en werken met een zekere mate van persoonlijke verantwoordelijkheid. Ze hebben een reeks vaardigheden ontwikkeld om te zorgen voor effectief teamwork, probleemoplossend vermogen, het nemen van initiatieven, organisatorisch vermogen. Ze zullen flexibel zijn in hun benadering van zaken, veerkracht tonen onder druk en uitdagende doelstellingen behalen binnen de gegeven kaders. Meer informatie: www.highernationals.com.

De BTEC4 units zijn:

 • Professional Identity and Practice
 • Business and the Business Environment
 • Marketing Processes and Planning
 • Accounting Principles
 • Business Law
 • Human Resource Management
 • Leadership and Management
 • Managing a Successful Business Project
 • Innovation and Commercialisation
 • Work Experience / Internship

Internship

Tijdens het Internship werk je aan het Business Project en werk je mee aan andere lopende projecten binnen een bedrijf.

Meer informatie over Pearson, BTEC level 4 HNC.

Dit programma is alleen toegankelijk voor studenten:

 • uit (1) Nederland en (2) de Europese Unie (EU / EEA en Zwitserland) (studenten van buiten Europa krijgen geen toegang)
 • in de leeftijd van 17 tot 25 jaar bij aanvang van de opleiding.

Controleer of je voldoet aan de criteria: vul de checklist in.

Eisen vooropleiding

– Nederlands onderwijs: MBO4, HAVO, of VWO-diploma;

– International onderwijs:

 • A BTEC Level 3 qualification in Business;
 • A GCE Advanced Level profile that demonstrates strong performance in a relevant subject or adequate performance in more than one GCE subject. This profile is likely to be supported by GCSE grades at A* to C (or equivalent and/or 9 to 4 (or equivalent) in subjects such as maths and English;
 • Other related UK Level 3 qualifications;
 • European Qualifications Framework for Lifelong learning (EQF): level 4 EQF;
 • An international equivalent of the above.

– Advies / gewenst:

 • Nederlands onderwijs: Wiskunde en Economie in het vakkenpakket.
 • International Education: an A* to C grade GCSE Maths and/or 9 to 4 in GCSE Maths, prior to starting the course.

Wanneer niet voldaan wordt aan de toelatingseisen, maar verwacht wordt de opleiding toch met goed gevolg te kunnen afronden, is er de optie tot het maken van de Kronenburgh IBS IQ-test.

Eisen beheersing Engelse taal

 • Common European Framework of Reference (CEFR) level B1 (met goede cijfers, dus liefst B2)
 • PTE 51
 • IELTS 5.5; Lezen en schrijven op 5.5
 • of vergelijkbaar
 • of 2 jaar Engelstalig onderwijs gevolgd.

Bij een onvoldoende beheersing kan een taalopleiding worden gevolgd bij het Kronenburgh Language College in Den Haag.

Bij Kronenburgh International Business School richten wij ons op het BTEC International Business Management programma. De Ofqual Regulated Qualifications Framework (RQF) Qualification numbers zijn:

 • Pearson BTEC Level 4 Higher National Certificate in Business: 601/8364/0

Het diploma wordt vertrekt door Pearson Education Ltd.: het grootste diploma toekenningsorgaan van het Verenigd Koninkrijk met academische en beroepskwalificaties die wereldwijd worden erkend en gebenchmarkt. Pearson is ’s werelds meest toonaangevende leerbedrijf.

Bij BTEC wordt gewerkt met een portfolio opbouw. Bij elke unit maak je een opdracht en moet je voldoen aan de aanvullende eisen vanuit het onderwijs. Alle positief afgeronde opdrachten bij elkaar geven het totale portfolio dat zal worden beoordeeld om te bepalen of je voldoende credits hebt behaald om in aanmerking te komen voor een certificaat.

Om het niveau van onderwijssystemen in de verschillende Europese landen te vergelijken, werd het European Qualification Framework EQF ontwikkeld. Het HNC is gewaardeerd op EQF5 (in het Nederlandse onderwijssysteem eerste jaar HBO (see Nuffic). Daarom noemen we dit jaar het propedeuse jaar.

Introductie

In Den Haag zijn verschillende studentenverenigingen: de gezelligheidsverenigingen HSV en INTAC, roeivereniging Pelargos, de christelijke vereniging Navigators en schutterskorps HSSK. Deze verenigingen organiseren bijeenkomsten voor nieuwe leden. Een mooie gelegenheid om het studentenleven binnen Den Haag te ontdekken.

Introductiedag: maandag 26 augustus 2024. We informeren je over ons onderwijssysteem en gaan naar het strand voor enkele teambuildingactiviteiten zoals beachvolleybal en golfsurfen.

Start colleges: dinsdag 27 augustus 2024.

Tussentijdse instroom is mogelijk in december.

Collegejaar: Van augustus tot en met maart zijn de collegeperiode. Vanaf april is er de bedrijfsstage tot aan de zomervakantie.

Collegetijden: Maandag tot donderdag van 9.00 tot 16.20 uur (op vrijdag collegevrij).

Studiereis: Er is een studiereis gepland voorafgaand aan de bedrijfsstage.

Collegerooster: HNC programma 2024-2025.

De beste investering
Kronenburgh is een privéschool en biedt internationaal erkende programma’s aan. Je investeert in goed onderwijs en daar heb je je hele toekomstige carrière profijt van.

Propedeuse HNC

International Business
Propaedeutical
BTEC4 HNC full-time
College fee / tution fee KIBS € 15.995,00
Registration Pearson € 600,00
Core Textbook Pearson € 25,00
Literature € 190,00
Total € 16.810,00
Collegegeld KIBS
In 8 termijnen + 3% € 2.059,36

Goed om te weten

 • Prijzen Pearson zijn onderhevig aan wisselkoersen.
 • Pearson kan prijzen wijzigen.
 • Literatuur is gebaseerd op prijzen voorgaande collegejaar. Nieuwe literatuurlijsten komen pas beschikbaar voor zomervakantie.

Overige Kosten

 • Je brengt je eigen laptop mee. Wij werken met Microsoft Office suite (Word, Excel, PowerPoint (volledige softwareversies, dus geen gratis of beperkte versies).
 • Je hebt een representatief business suit (donderdags Tenue de Ville, bij bedrijfsbezoeken en op aangeven docent).
 • Het is mogelijk dat er extra collegemateriaal / literatuur in rekening wordt gebracht.
 • Bij studievertraging wordt € 100,- in rekening gebracht om de inschrijving bij Pearson voort te zetten (mogelijk ook bij de Top-up university).
 • Bij niet behalen voldoende studieresultaten zijn er kosten voor volgen colleges, maken tentamens en assessments (afhankelijk van wat nodig is).

Studiefinanciering

Je wordt ingeschreven bij Pearson (en Kronenburgh). Pearson is een internationale opleider gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Dit betekent dat je studiefinanciering kunt aanvragen als een student die in het buitenland studeert (ook al volg je de colleges bij Kronenburgh in Nederland).

Kijk op Duo ‘studeren in het buitenland‘ en lees over de voorwaarden en ontdek of je in aanmerking komt voor studiefinanciering. Vraag de studiefinanciering tijdig aan. Doe de aanvraag met dit formulier. Duo beoordeelt elke aanvraag afzonderlijk.

Bij BTEC4-5 / HNC-HND is er net als bij HBO-Universiteit alleen studiefinanciering mogelijk voor studenten vanaf 18 jaar tot 30 jaar (tot 18 jaar ontvangen ouders kinderbijslag).

Ben je ouder dan 30 jaar, dan is er het ‘leven lang leren krediet’ voor voltijd of duaal studeren: lees hierover meer bij Duo.

Vervolgonderwijs

Na afronding van het HBO Propedeuse / HNC collegejaar, kun je verder studeren binnen het driejarige Bachelorprogramma. Je stroomt dan in binnen het tweede collegejaar (HND).

Na afronding van de Bachelor kun je weer verder studeren: een masteropleiding bij een Nederlandse Universiteit of HBO onderwijsinstelling of een Internationale Universiteit.

Meer informatie?

Je kunt:

• bellen: +31 70 3998806
• mailen: info@ibs-kronenburgh.nl
• langskomen: Dinsdagavond > Inloopavond
• meet online: mail e-adres en tijdstip en ontvang een ‘zoom’ uitnodiging

Vraag studiegids in print
Download digitale studiegids
Meld je aan

‘Het gestructureerde onderwijs van Kronenburgh “Think – Act – Grow”, past perfect bij mij. Zo kom ik tot mooie resultaten.’

Student